Memur sınavı için Dışişleri Bakanlığı Cumhuriyet'e cevap verdi

Haber Giriş : 06 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, bu konuda önceden bilgi verilmesine rağmen Cumhuriyet gazetesinde bugün çıkan söz konusu haberin, testte yer alan 566 sorudan sadece 3'ünden hareketle yapılmasının yanıltıcı olduğunun altını çizdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, bugün Cumhuriyet Gazetesi'nde Bakanlığın Hukuk Müşavirliği sınavında dini sorular sorulduğuna dair bir habere ilişkin yaptığı açıklamada, sınavın evrensel düzeyde bir test olduğu ve Bakanlığın sorulara yönelik hiçbir katkısı bulunmadığını bildirdi.

Tan, açıklamasında, Bakanlık memuriyeti için yapılan giriş sınavlarında, sınava katılan adayların 1998 yılından bu yana yazılı ve sözlü sınavlara ilaveten bir psikolojik teste de tabi tutulduğunu bildirdi. Tan, Dışişleri Bakanlığı Sınav Yönetmeliği uyarınca gerçekleştirilen psikolojik testin, uzman bir klinik psikologu tarafından uygulandığını ve bilimsel olarak değerlendirildiğini kaydetti.

'Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri' olarak bilinen ve evrensel düzeyde uygulanan testte, çiçek koleksiyonundan sofra adabına, şiir sevgisinden gazetecilik merakına kadar çok farklı konularda toplam 566 sorunun yer aldığını belirten Tan, bu bilimsel testte yer alan soruların hazırlanmasında ve seçiminde Bakanlığın herhangi bir katkısının bulunmadığını ifade etti. Tan, bu konuda önceden bilgi verilmesine rağmen Cumhuriyet gazetesinde bugün çıkan söz konusu haberin, testte yer alan 566 sorudan sadece 3'ünden hareketle yapılmasının yanıltıcı olduğunun altını çizdi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber