Online alış verişe 'Babalar Günü' damgasını vurdu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2007 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- ONLİNE ALIŞVERİŞE, BABALAR GÜNÜ DAMGASINI VURDU

İSTANBUL (İHA) - Türkiye'nin en büyük online alışveriş mağazalarından biri olan "hepsiburada.com", Babalar Günü haftası yapılan satışlar sonucunda, 1 milyon 691.955 YTL'lik rekor bir gelir elde ettiğini açıkladı.

hepsiburada.com, Babalar Günü alışverişinin de dahil olduğu 11-17 Haziran arasında yapılan toplam alışveriş tutarının 1 milyon 691.955 YTL olduğunu açıkladı. Anneler Günü haftası göz önüne alındığında, online alışverişte; Babalara yönelik yapılan harcamaların yüzde 60 oranında daha fazla olduğu ortaya çıkmış oldu.

1 milyon 200 bin kayıtlı üyeye yaklaşan Hepsiburada.com'un Genel Müdürü Kaan Dönmez, Babalar Günü'ne ilişkin yapılan alışverişlerin yüzde 90'ının kredi kartıyla yapıldığını belirterek, "Bugüne kadar özel günlerde çok büyük ciro farkları gözlemlemiyorduk. Bu yıl Babalar Günü haftasında (11-17 Haziran) normal bir alışveriş haftasına göre satılan ürün adedinde yaklaşık yüzde 65'lik rekor bir artış yaşadık. Ciromuzun önemli bir kısmını elektronik-bilgisayar mağazamızdan elde ediyoruz. Doların son yılların

en düşük seviyesinde olması nedeniyle müşterilerimiz sahip olmak veya hediye etmek istedikleri ürünleri çok düşünmeye gerek duymadan büyük bir keyifle satın aldılar" dedi.

Babalara hediye olarak alınan ilk 10 ürün arasında, koşu bandı, terleme eşofmanı, altın dolma kalem, dijital fotoğraf makinesi, telefon, takı, MP3 çalar, DVD, Webcam ve USB Hafıza Kartı dikkat çekti.

Kaan Dönmez, sektörde yaklaşık yüzde 40 pazar payına sahip olduğunu belirttiği Hepsiburada.com'un 2006 yılında 69 milyon dolar gelir elde ettiğini, 2007 ciro hedeflerinin yüzde 85'lik büyümeyle 130 milyon dolar olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber