Şener'den görüşme açıklamaları

Haber Giriş : 22 Haziran 2007 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayhan İper bildiriyor

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ABD Büyükelçisi Ross Wilson'la yaptığı görüşmenin, "olağan ve normal", Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile görüşmesinin de bir nezaket ziyareti olduğunu bildirdi.

Şener, çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Kırklareli'nde, valiliği ziyareti sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Şener, ABD Büyükelçisi Wilson ile yaptığı görüşmenin hatırlatılması üzerine, bu görüşme için büyükelçinin öteden beri randevu talep ettiğini belirterek, "Daha önceden kararlaştırılmış bir randevu idi. Değişik konularda görüş alışverişinde bulunduk" dedi.

Şener, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet sezer ile yaptığı görüşmenin de "nezaket, veda ve teşekkür ziyareti" olduğunu söyledi.

Abdüllatif Şener, ABD büyükelçisi ile yaptığı görüşmenin içeriğinin sorulması üzerine ise "Bir büyükelçi, bir kabine üyesi ile görüştüğünde, gündeme hangi konular gelirse, neler konuşulması gerekiyorsa, onları konuştuk. Söylediğim kadarı yeterli zannediyorum" dedi.

Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Sezer ile görüşmesinde veda dışında başka bir konun gündeme gelip gelmediğini sormasına üzerine Şener, Sezer ile yaptığı görüşmenin 15 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleştiğini ifade ederek, "Bu süre içinde kendilerine teşekkürlerimi sundum. Teşekkür ve veda niteliğinde bir görüşme oldu. Sizin gündeminiz nedir bilmiyorum ama her iki görüşmenin de içeriği budur" dedi.

Şener, her iki görüşmede de sınır ötesi operasyonun gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine de şunları söyledi:

"(Şunu görüştüğünüz mü, bunu görüşmediniz mi?) gibi sorulara gerek yok.

Bu tür görüşmelerden sonra basın çoğu zaman ilgi de göstermez. Ben Ankara'da bütün büyükelçilerle 4-5 yıl içinde görüşmüşümdür. Ama daha önceki görüşmeleri dikkate almıyor ve yorum yapmaya da çalışmıyordunuz.

ABD büyükelçileri ile de daha önceki görüşmelerim oldu. Bu da olağan normal bir görüşmedir."

Erdoğan: Şener'in görüşmelerinden haberim yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Ankara'da Cumhurbaşkanlığı, Genelkurmay, Başbakanlık ve MİT arasında gerçekleşen görüşme trafiği hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Erdoğan, kendisinin ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Genelkurmay'ı ziyaretini iade-i ziyaret düşüncesiyle yapıldığını söylerken, Devlet Bakanı Abdüllatif Şener'in ABD Büyükelçisi Ross Wilson ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile yaptığı sürpriz görüşmeler hakkında ise bilgisinin olmadığını belirtti.

'ŞENER'İN TEMASLARINDAN HABERİM YOK'

Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile görüştüğü sırada, Devlet Bakanı Abdüllatif Şener'in ABD Büyükelçisi Ross Wilson ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile yaptığı sürpriz görüşmelerin içeriğiyle ilgili de bilgisinin olmadığını söyledi.

Erdoğan, Şener'in temaslarını şöyle değerlendirdi:

"Benim bakan arkadaşlarım Türkiye'deki büyükelçilerle zaman zaman görüşürler. Ben Sayın Abdüllatif Şener'in ne görüştüğünü bilmiyorum. Ve daha sonra Sayın Cumhurbaşkanıyla, randevu alıp hangi konuyu görüştüğünü bilemiyorum. Bunların birçoğunu da gerekirse, bilmek durumunda kalırsam bilirim. İlla da bilmek zorunda değilim. Çünkü bazen arkadaşlarımız onaylarla ilgili giderler tayinlerle ilgili giderler."

DÜN YAŞANANLAR

Ankara, önceki gün yapılan MGK toplantısının ardından dün terör gündemli yoğun bir diplomasi trafiğine sahne olmuştu. Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Genelkurmay'a giderek 2 saatin üzerinde burada kalmışlardı. Daha sonra Başbakanlık'a geçen Erdoğan, MİT Müsteşarı Emre Taner ile görüşmüştü. Devlet Bakanı Abdüllatif Şener ABD Büyükelçisi Ross Wilson ile Başbakanlık'ta bir araya gelmişti. Şener daha sonra Çankaya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile bir görüşmüştü. Genelkurmay Başkanı Büyükanıt ise Erdoğan ve Gül ile görüşmesinin ardından Çankaya Köşkü'ne çıkmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber