Eğitim-Sen : ÖSS propaganda konusu yapılmamalı

Haber Giriş : 22 Haziran 2007 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer, ÖSS'nin kaldırılmasının seçim propagandasına dönüştürülmemesini isteyerek, siyasi partileri eğitim sisteminde köklü bir değişim modelini ortaya koyarak tartışmaya çağırdı.

Alaattin Dinçer, yaptığı açıklamada, siyasi partilerin seçim vaatleri arasında yer alan ÖSS'nin kaldırılması yönündeki propagandalara değindi. Dinçer, kendilerinin de ÖSS'nin kaldırılmasını istediğini, bunun için raporlar hazırladıklarını ancak ÖSS'nin kaldırılmasının başka bir eğitim modeliyle mümkün olabileceğini ifade etti. Bunun için eğitim sisteminin sınavsız modele göre düzenlenmesi gerektiğine dikkat çeken Dinçer, şunları dile getirdi:

?Milyonlarca gencin hayatını ilgilendiren bir konunun böyle temelsiz ve bir slogandan ibaret propaganda malzemesi haline getirilmesini doğru bulmuyoruz. Siyasi partiler bu konuyu bir kuru vaadin ötesinde ele alarak, eğitim sisteminde köklü bir değişim modelini ortaya koyarak tartışmaya açmalıdır, ÖSS de ancak böyle bir tartışmanın bir parçası olarak ele alınmalıdır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber