İki asker ve DHKP-C üyesinin suç şebekesine darbe; 13 tutuklama

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 24 Haziran 2007 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üsküdar'daki kuyumcu soygunundan sonra Bolu Tüneli çıkışında helikopter takibiyle yakalanan zanlıların sorgulanması sonrası İstanbul ve Ankara'da 24 ayrı noktaya eşzamanlı baskın yapıldı.

Adliyeye çıkarılan çete üyelerinden 13'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'Pusu' adı verilen operasyonda 29 kişi yakalandı. Adliyeye sevk edilen 14 zanlıdan 13'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çete liderinin, 'Dayı' lakaplı Ali Ünal A. olduğu ve şahsın, DHKP/C terör örgütüyle bağlantısı olduğu ileri sürüldü. Şahısların üzerinde ve gösterdikleri adreslerdeki aramalarda, 100 bin YTL değerinde altın, 3 adet Kalaşnikof tüfek, 3 av tüfeği, 10 adet değişik çap ve markalarda tabanca ile çok sayıda fişek bulundu. Kayseri'de özel kuvvetlerde paraşüt kursunda görevli uzman çavuş Mustafa T.'nin de çete içinde yer aldığı ve lakabının 'Memati' olduğu öğrenildi. Helikopterli takipte araç içinde yakalanan Cem Ş.'nin de eski uzman çavuş olduğu ve Özel Harekât biriminde görev yaptığı ifade edildi.

İstanbul polisi, 30 Ocak'ta Ümraniye'deki Emek Kuyumculuk'tan 13 kilo altın gasp edilmesi olayında ilk olarak 'Kepçe' lakaplı Sinan T.'nin parmak izini tespit etti. Bu kişinin bağlantıda olduğu diğer şahıslar, yaklaşık 5 aydır tek tek tespit edildi. Salı günü, Üsküdar'da silahlı ve kar maskeli kişilerin tehditle 7 kilo altını alarak kaçmasının ardından soyguncularla polis arasında amansız bir takip başladı. Soyguncuları helikopter takibiyle Bolu Dağı tünelinde kıskıvrak yakalayan polis, otomobil içerisindeki Cem Ş. ve 'Ado' lakaplı Mehmet K.'yı gözaltına aldı. Bu iki kişinin ifadelerinden elde edilen bilgilerle Ankara'da ve İstanbul'da 24 adrese eşzamanlı operasyon düzenlendi. 'Pusu' operasyonunun ardından toplam 29 kişi gözaltına alınarak İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. İlk ifadelerine başvurulan 29 kişiden 15'i serbest bırakıldı. Zanlıların ifadelerinden yola çıkan güvenlik güçleri, 'çıkar amaçlı organize suç örgütü olduğu' ileri sürülen çetenin, askerliğini komando olarak yapan; ancak DHKP/C terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak suçlamasıyla polis kaydına rastlanılan 'Dayı' lakaplı Ali Ünal A. tarafından yönetildiğini belirledi. Çetenin lideri Ali Ünal A., 'çete kurmak ve yönetmek', 'silahlı gasp', eski uzman çavuş Cem Ş. ile Mustafa T.'nin de aralarında bulunduğu 13 kişi ise 'Çete üyesi olmak' ve 'silahlı gasp' suçundan, tutuklanması istemiyle Nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Ali Ünal A., 'çete kurmak ve yönetmek' ve 'silahlı gasp', biri eski iki uzman çavuşun da aralarında bulunduğu 12 kişi ise 'çete üyesi olmak' ve 'silahlı gasp' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber