Baykal'dan din eğitimi açılımı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Haziran 2007 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Liderler Zirvesi programına konuk olan CHP lideri Baykal, eğitimi dinselleştirmeyecek bir din eğitiminden yana olduklarını söyledi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "İnsanların doğru dürüst din eğitimi alması ihtiyacına saygı gösteriyoruz. Eğitimin dinselleştirilmesi sonucunu getirmeyecek bir yaklaşım içinde, her türlü öneriye açığız" dedi.

Baykal, önceki akşam CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Liderler Zirvesi programında gazetelerin genel yayın yönetmenlerinin sorularını yanıtladı. Baykal, din eğitiminde yeni düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Biz açık kafayla bakıyoruz. İnsanların doğru dürüst din eğitimi alması ihtiyacına saygı gösteriyoruz. Eğitimin dinselleştirilmesi sonucunu getirmeyecek bir yaklaşım içinde her türlü öneriye açığız. İmam hatip liselerini kapatma önerisini uygun görmüyoruz. Meslek eğitimi için korunmasında yarar var."

Koalisyon sinyali

En az üç partili bir parlamento oluşacağını, MHP'nin barajı aşacağını, AKP'nin yüzde 34'ün altında oy alacağını ve ciddi milletvekili kaybedeceğini söyleyen Baykal, "Bu hangi düzeyde olacak, belli değil. Kendisi dışında çoğunluğun bir araya gelmesine yetecek şekilde de olabilir" dedi.

Baykal, "AKP hak etmediği milletvekilleriyle ortalığı birbirine kattı. Artık eskisi kadar şişmeyecek. AKP'nin istediği kişiyi cumhurbaşkanı seçeceği bir manzara yok" diye konuştu. Baykal, terörle mücadelede siyasi kararlılık gerektiğini belirterek şöyle devam etti:

"İstemesek dahi bu konuda harekete geçmek zorunda kalacağımız net biçimde ortaya çıkarsa, mantık egemen olur. Kuzey Irak, PKK'yı himaye etmenin ağır bedelleri olduğunu görür ve vazgeçer. Siyasi iradeyle gireceğinizi hissettireceksiniz. Boş lafla, palavrayla değil, gerçekten hazırlık içine girdiğimizi, bunu yapmak zorunda kalacağımızı göstereceksiniz."

Baykal, CHP'nin vaatleri için gerekli 15 milyar dolarlık kaynağın nereden bulunacağı konusunda, kayıt dışı ekonomi ve vergiye işaret ederek, İstanbul'da son 10 yılda 10 milyar dolarlık imar rantı elde edildiğini, bundan geçmişe dönük olarak da kamuya pay aktarılması gerektiğini belirtti.

Baykal'ın Ergin dileği

Programı sunan Ahmet Hakan kapanışta, Liderler Zirvesi'ne devam edeceklerini duyurunca Baykal, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin'i kastederek, "Umarım bu ekiple devam edersiniz. Başbakan'ın ekibinde Sedat Bey yoktu. Soracaktım niye olmadığını ama bana sorduğu soruların şiddetine bakılırsa Başbakan'ın Sedat Bey'i almamakta haklı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Şero yayında

CHP'nin kedisi "Şero"da yayın sırasında görüntüye girdi. Baykal, genel merkez inşaatının tamamlanmasından sonra, kediyi "uğurdur" diyerek binada tuttuğunu anlatırken, "Şero özgür bir kedi, benim odam dahil her yer serbest" dedi. "Kötü kedi Şerafettin" tiplemesinin anımsatılması üzerine Baykal, isimde sorumlulukları olmadığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber