25/06/2007'nin Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2007 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Örgütü 15. Yıl Zirvesi...

- KEİ Örgütü 15. Kuruluş Yıldönümü Devlet/Hükümet Başkanları Doruk Toplantısı, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in başkanlığında İstanbul'da Çırağan Kempinski Oteli'nde yapılacak. Konuk heyet başkanlarının karşılanmasının ardından Sezer, doruk toplantısının açış konuşmasını yapacak.

- Cumhurbaşkanı Sezer, aile fotoğrafı çekiminden sonra Troyka'yı oluşturan Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Cumhurbaşkanı Sezer, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikheil Saakaşvili, Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Parvanov, Moldova Cumhurbaşkanı Vladimir Voronin ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko ile Çırağan Sarayında ikili görüşmeler yapacak.

- Cumhurbaşkanı Sezer, konuk heyet başkanları onuruna Dolmabahçe Sarayı'nda akşam yemeği verecek. Yemeğe, TBMM Başkanı Bülent Arınç da katılacak.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, Arnavutluk Başbakanı Sali Berisha ve Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Jorge Sampaio ile Çırağan Sarayı'nda ayrı ayrı görüşecek.

- TBMM Başkanı Arınç ile Başbakan Erdoğan, KEİ Zirvesi'ne katılan devlet ve hükümet başkanlarıyla Çırağan Sarayı'nda öğle yemeğinde bir araya gelecek.

- Arınç, Gürcistan Meclis Başkanı Nino Burjanadze ile Dolmabahçe Sarayı'nda görüşecek.

-KEİ Olağanüstü Dışişleri Bakanları toplantısı gerçekleştirilecek.

2- Seçime doğru...

- Yurt dışında 6 aydan fazla ikamet eden vatandaşlar, 14 havalimanı ve gümrük kapısında oy kullanmaya başlayacak.

3- AB Genişleme Çalışma Grubu ve AB Daimi Temsilciler Komitesi toplantılarında, Türkiye ile 26 Haziran'daki Hükümetlerarası Konferans'ta (HAK) müzakerelere açılacak fasıl sayısına karar verilecek.

4- Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Genel Kurulu Strasbourg'da başlıyor.

- CIA'in Avrupa'da "yasa dışı faaliyetleri" ile din ve kültürlerarası diyalog, 5 gün sürecek genel kurul toplantılarının en önemli gündem maddelerini oluşturuyor.

5- Filistin topraklarındaki son gelişmelerin ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ve Ürdün Kralı Abdullah Mısır'ın Şarm El Şeyh beldesinde bir araya geliyor.

6- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türk-İş yöneticileriyle kamu kesimi toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin 4. turunda Başbakanlık Merkez Bina'da bir araya gelecek.

7- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Viyana Ekonomik Forumu (VEF) işbirliği ile İstanbul'da düzenlenen "Türkiye'de Yatırım/Bölgede Yatırım" konulu toplantıya katılıyor.

8- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nu ziyaret edecek.

9- Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun, Ege Bölgesi Sanayi Odasının aylık olağan meclis toplantısına konuk olacak.

10- Hasan Türkan'ı son yolculuğuna uğurluyoruz...

- Motosikletiyle geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren AA İstanbul Bölge Müdürlüğü Muhabiri Hasan Türkan'ın cenazesi Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki Gül Camii'nde öğleyin kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

- Türkan'ın cenaze törenine ailesi ve yakınları ile AA Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi ve gazeteciler katılacak.

11- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Talya Convention Center'da düzenlenen toplantıda Antalya milletvekili adaylarını tanıtacak.

12- DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Afyonkarahisar'da partisi tarafından düzenlenen mitinge katılacak.

13- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Burdur'da basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelecek.

14- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, milletvekili adayları ve partinin ilçe başkanları ile İstanbul'da istişare toplantısı yapacak.

15- Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından düzenlenen "İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık (İSPEM) Projesi" toplantısı, Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Beldibi beldesindeki Antedon Deluxe Otel'de yapılıyor.

16- İzmir'in Bergama ilçesinde "Bakırçay Yöresinde Yaşanan Kuraklık ve Yortanlı Barajının Yöre İçin Önemi" konulu sunum ve "Su Mitingi" yapılacak.

17- Türkiye Kalite Derneği (KALDER), Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (TMME) 2007 yılı birinci çeyrek sonuçlarını İstanbul'da açıklayacak.

18- Kuleli Askeri Lisesi Komutanlığı 2006-2007 eğitim-öğretim yılı diploma ve okul komutanlığı devir teslim töreni yapılacak.

19- 646. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası törenlerle başlayacak.

20- Tören...Ziyaret...Toplantı...

- Almanya Rhein-Erft Bölgesi Kaymakamı Werner Stamplun, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın'ı ziyaret edecek.

- İzmir Ticaret Borsası'nın haziran ayı olağan meclis toplantısı yapılacak.

-Çelebi Hava Servisi'nin, Adnan Menderes Havalimanı'ndaki yeni hizmet binası törenle hizmete açılacak.

21- Aklama Suçu İnceleme Yönetmeliği...

- MASAK veya denetim elemanları, aklama suçuna ilişkin kuvvetli şüphe bulunan hallerde savcılıktan mal varlığına el konulmasını talep edebilecek.

- Suç gelirlerinin aklanması alanındaki gelişmeler ile aklama suçunun önlenmesi ve ortaya çıkarılmasına yönelik yöntemler konusunda sektörel araştırma yapılabilecek.

- Denetim elemanları, kendi birimleriyle ilgili görevleri yaparken, aklama ya da terörün finansmanı suçunun işlendiğine dair şüphe ve emarelere rastlarsa, bu durum hemen MASAK'a iletilecek.

22- Sezonun 3. "grand slam" mücadelesi olan 125. Wimbledon Tenis Turnuvası, İngiltere'nin başkenti Londra'da başlıyor.

23- Beşiktaş, yeni sezon için anlaştığı Rüştü Reçber ve Mehmet Yozgatlı ile BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde sözleşme imzalayacak.

- Siyah-beyazlılar 2007-2008 futbol sezonunun hazırlıklarına başlayacak.

24- The Masters of Shaolin Kung Fu gösterisi ile ilgili basın toplantısı Maslak'taki İstanbul Arena Refresh Venue'de yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber