Kamuya yeni eleman alacağınıza belediyelerdeki fazlalıkları aktarın

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2007 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, kamuya yeni personel alınması yerine, belediyelerdeki fazla personelin ihtiyacı olan yerlere yatay geçişle aktarılmasını önerdi.

Durak, yaptığı açıklamada, bazı kamu kurum ve kuruluşlarına kadro ve sözleşmeli pozisyonlarına personel alımıyla ilgili ÖSYM'den açıklama yapıldığını ve bu amaçla bir tercih kılavuzu hazırlandığını hatırlattı. Kılavuzda ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere kamuya toplam 15 bin 861 yeni personel alınacağını belirten Durak, "Türkiye'de birçok belediyemizde personel fazlalığı var. Türkiye Belediyeler Birliği'ne çok sayıda belediye başkanı başvurarak 'Devlet yeni personel almasın.

Belediyemizdeki personel fazlasını ihtiyaç olan yere kaydırsın' diyor. Yine birçok belediyemiz personel maaşını ödemede güçlük çekiyor" dedi.

Aytaç Durak, yeni personel alınması yerine, belediyelerdeki personel fazlalığının, branşlarına göre devletin ihtiyacı olan yerlere yatay geçişle kaydırılması önerisinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber