'Asayiş yetersiz' diye esnafa sopa dağıtıldı Valilik soruşturma başlattı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Haziran 2007 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAKARYA'nın Karadeniz kıyısında kurulu olan ve yaz aylarında büyük bir hareketliliğin yaşandığı Karasu İlçesi'nde, bir esnafın ?Asayiş yetersiz'' diyerek diğer esnafa kendilerini hırsız ve kapkaççılardan korumaları amacıyla el arabasıyla sopa dağıtması ve bunu yerel gazetecileri de çağırıp yapması, ilçeyi karıştırdı. Sakarya Valiliği olayla ilgili olarak soruşturma başlatırken, İlçe Emniyet Müdürü Şinasi Dur görevden alınarak Adapazarı'nda görevlendirildi.

İlçede esnaflık yapan Ufuk Ertürk, geçen pazartesi günü, ?İlçede asayiş yetersiz. Kendimizi korumalayız'' diyerek diğer tüm esnafa el arabasına yüklediği özel kesilmiş sopaları tek tek dağıttı. Sopaların dağıtıldığı haberinin salı günü yerel gazetelerde yeralmasının ardından olay büyüdü. Sopa dağıtma olayının ?mizansen' olduğu konuşulsa da İlçe Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan ihbar üzerine adli soruşturma başlatıldı. Konunun intikal ettirilmesi üzerine Sakarya Valiliği de olayla ilgili idari soruşturma başlattı. Valilik, soruşturma kapsamında İlçe Emniyet Müdürü Şinasi Dur'u görevinden alarak, Adapazarı'nda Emniyet Müdürlüğü emrinde görevlendirdi.

Sopaları dağıtan esnaf Ufuk Ertürk'ün, el arabasıyla sopa dağıtmadan önce yerel gazetecilere de haber vererek, ?Tatilcilerin de gelmesiyle sayfiye olan ilçemizde hareketlilik yaşanıyor. Ancak bazı kişiler, ilçemizin huzurunu bozuyor. Sürekli kavgalar çıkıyor. Biz polisin de yetersiz kaldığını düşünüyoruz'' diyerek açıklamalarda bulunduğu tesbit edildi.

Soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcılığı'na çağrılan Ufuk Ertürk, kötü bir amacının olmadağını söyleyerek, ?Karasu'daki asayiş sorununa dikkat çekmek için sopa dağıttım. Ancak farklı anlaşıldım'' diye ifade verdi. Ufuk Ertürk hakkında İl Emniyet Müdürlüğü ve Karasu Kaymakamlığı'nın talebi üzerine ?Emniyet Teşkilatı'nı küçük düşürücü harekette bulunmak' suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Sakarya Emniyet Müdür Vekili Kemal Yılmaz ise Karasu'daki sopalı tepkiyle ilgili olarak, ?Karasu Cumhuriyet Savcılığı olaya el koydu. Sopa dağıtan kişinin ifadesi alındı. Olayın her boyutu araştırılıyor'' dedi.

İlçedeki bazı kişiler, sopaların İlçe Emniyet Müdürü Şinasi Dur'un talimatıyla dağıtıldığını iddia ederken, bazı kişiler de sopa dağıtılması olayının Emniyet Müdürü Şinasi Dur'un buradaki görevinden alınması için yapıldığını öne sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber