Erdoğan'dan MHP'lilere çağrı: CHP'ye yedek parça olmayın

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 30 Haziran 2007 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seçim mitinglerinde muhalefete yüklenen Başbakan Tayyip Erdoğan eleştirilerinin dozunu artırdı. Başbakan, son günlerde daha çok MHP'yi hedef alıyor.

Erdoğan, Ege Bölgesi'ndeki mitinglere Kütahya'dan gerçekleştirdi. Başbakan, memnuniyetini, "Bu sıcakta sizinle gurur duyulmaz da kiminle gurur duyulur? Siz sorumluluğunuzu, demokrasi şuurunuzla ortaya koydunuz, alkışlıyorum sizi." sözleriyle ortaya k

Dün Kütahya ve Aydın'da halka seslenen Başbakan, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi 'terörist başı Öcalan'ın kaldığı hapishaneyi dayayıp döşemek'le suçladı. "Bölücü terör örgütünün başını sana hediye edecekler. Sen kalkıp hapishaneyi, İmralı'yı döşeyeceksin, ondan sonra da kalkıp faturayı AK Parti'ye keseceksin. Yemezler." diyen Erdoğan, MHP'lilere de şu çağrıyı yaptı: "Milletimizin tek bir oyu CHP'ye yedek parça olmasın. Milletimizin vicdanını yaraladılar. Bunun cevabını sizden alacaklar."

MHP'nin CHP değirmenine su taşıdığını öne süren Erdoğan, Bahçeli'yi "Ankara'ya mahkum olan beyefendi" şeklinde tarif etti. Milliyetçiliğin lafla olmayacağını kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu ülkenin parasını delik deşik edeceksin, ondan sonra milliyetçiyim diyeceksin. IMF'ye 'Size minnettar kalacağız, n'olur bize biraz borç ver' diyeceksin, sonra milliyetçi olacaksın. Siz Ankara'dan doğusunu biliyor musunuz? Acaba Güneydoğu'yu, Doğu'yu tanır mısınız? Acaba hiç oraya gittiniz mi? Buralarda bir yer bilir, başka yer bilmez. Buraya da niye geldiğini bilirsiniz. Sayın Bahçeli, 3,5 yıl başbakan yardımcılığı yaptınız. Acaba Türk cumhuriyetlerinden hangisine bir kez gittiniz? Gitmedi." Erdoğan, muhalefetin uçuk vaatlerine de tepki gösterdi. Bakanlığı döneminde mazot bulamayanların bugün mazot fiyatı açıklayıp, oy alacaklarını zannettiğini belirten AK Parti lideri, geçmişte de iki anahtar vaat edildiğini hatırlattı.

Başbakan, 22 Temmuz'daki seçimlerden beklentisine değinirken, yeni bir tasfiyenin yaşanacağını söyledi. Milleti tanımayan birilerinin yanlış hesap yaptığını, yazdıkları senaryoların ellerinde kalacağını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: "22 Temmuz'da millet konuşacak. Büyük bir temizliğe, tasfiye hareketine hazır mısınız? Adalet ve kalkınma idealinin eksiksiz yerine getirilmesi için 3 Kasım'dan daha büyük irade ortaya koyacak mısınız? Milli iradenin kayıtsız şartsız millette olmasına, Dumlupınar, Domaniç'te kalkan istiklal şuurunun istikbal mücadelesiyle devam etmesine hazır mısınız?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber