'Bütün hemofili hastalarının sağlık güvencesi altına alınacak'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2007 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, 2008'de çıkacak yasa ile bütün hemofili hastalarının sağlık güvencesi altına alınacağını söyledi

Erdöl, Karadeniz Hemofili Derneğince bir otelde düzenlenen eğitim kampı etkinliklerinin açılış töreninde, katılımcılara komisyonun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yeni çıkarılan yasa ile herkesin istediği hastaneye gidebildiğini ifade eden Erdöl, ?Bağ-Kur ve SSK'lılar tüm hastanelere gidebilecekler. Artık tek imzalı rapor da geçerli olup, hastalar her ay hastaneye gitmeye gerek kalmadan ilaçlarını uzun süreli olarak alabilecekler? dedi.

Prof. Dr. Erdöl, sağlık sektöründeki pek çok sorunun çözüldüğünü ve çözülmeye devam ettiğini belirterek, ?Yapılan değişikliklerden sonra yeni ortaya çıkan sorunlar ise en kısa sürede çözülecek. 2008'de çıkacak yasa ile de bütün hemofili hastaları sağlık güvencesi altına alınacak? diye konuştu.

Karadeniz Hemofili Derneği Başkanı Dr. Fatih Kol ise katılımcılara hastalık ve hastalığın süreci hakkında bilgiler verdi.

Hemofili hastalarını bilgilendirmeye yönelik düzenlenen ve iki gün sürecek kamp eğitimi etkinlikleri çerçevesinde, hasta ve hasta yakınlarına uzmanlar tarafından bilgiler verilecek, aynı zamanda çeşitli aktiviteler organize edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber