İki muhtar, yurt kızına tecavüzden tutuklandı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Temmuz 2007 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YETİŞTİRME yurdu dramlarına bir yenisi daha eklendi. İstanbul Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumu Yurdu'nda kalan 16 yaşındaki B.E., öz annesi Hatice Ç. tarafından fuhuşa zorlandığını iddia ederek polise sığındı.

BEBEĞİN BABASI KİM

Polis merkezinde alınan ifadesinin ardından hastaneye gönderilen 16 yaşındaki B.E.'nin 4 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine polis, anne Hatice Ç. ve muhtarlar Yahya Ş., ile Semih M.'yi gözaltına aldı. Tutuklanan iki muhtar Metris Cezaevi'ne gönderilirken, B.E.'nin bebeğinin babasının belirlenmesi için iki muhtarın kan örnekleri Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Dört aylık hamile olan B.E. ise yeniden yurda teslim edildi.

AKP Milletvekili Turhan Çömez, İstanbul'da Bahçelievler Atatürk Yetiştirme Yurdu'na yaptığı baskında, 33 kızın kayıp olduğunu ve kızların fuhuş bataklığında olduğunu iddia etmişti.

ÇÖMEZ HAKLI ÇIKTI

Hazırladığı raporu gönderdiği Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'yu olayı örtbas etmekle suçlayan Çömez'in raporunda yurt kızlarının dramları gözler önüne serilmişti. Çömez'in raporunda adı geçen genç kızlardan olup olmadığı belirlenemeyen B.E., karnındaki bebeğiyle tekrar yurda yerleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber