Arnavutköy'e yeşil enerji

AK Parti Arnavutköy Belediye Başkanı ve başkan adayı Ahmet Haşim Baltacı, yenilenebilir enerjinin öncelikleri arasında olduğunu söyledi. Projelerini Yeni Şafak'a anlatan Baltacı, "Sadece bina yüzleri değil, cadde ve sokakları tamamen teknolojiye dayalı hale getireceğiz. Yapılan projeler de diğer belediyelere örnek teşkil edecektir" dedi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 27 Ocak 2019 07:45, Son Güncelleme : 27 Ocak 2019 08:07
Arnavutköy'e yeşil enerji

AK Parti Arnavutköy Belediye Başkanı ve başkan adayı Ahmet Haşim Baltacı, hayata geçireceği proje ve seçim haritasının detaylarını Yeni Şafak'a anlattı. 15 yılı aşkın süredir Arnavutköy'e hizmet veren Baltacı, Arnavutköy ilçe olma sürecinden itibaren öncelikleri dikkate alarak hizmet çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Baltacı, ilk dönemlerimizde yeni gelişen Arnavutköy'de altyapı yatırımlarına öncelik verildiğini söyledi. Ahmet Haşim Baltacı, "Yol, atık su, yağmur suyu, içme suyu, doğalgaz, elektrik cadde ve sokakların imar konuları öncelikli konumuzu oluşturdu. Belde kültüründen ilçe kültürüne gelişim sürecinde neler yapılması gerekiyorsa onların çalışmalarına yaptık. İlgili kurumlarla işbirliği içerisinde bu hizmetler yürütüldü. Ciddi bir altyapı hamlesiydi bu. Tabii bu çalışmaların yanı sıra sosyal alanda da hizmet getirdik. Gençlere, kadınlara engelli ve yaşlılara yönelik çakışmalar yaptık ve sosyal yardımları eş zamanlı olarak yürüttük" dedi.

ŞEHİR KİMLİĞİ OLUŞTURULDU

İkinci beş yıllık süremizde farklı bir atılım ile Arnavutköy'ü kalkındırmayı sürdürdüklerini belirten Baltacı, "İlk beş yılımızda altyapı olarak şekillenmiş ve ihtiyaç seviyesi belli bir noktaya gelmiş olan ilçede biraz daha şehir kimlik vermek istedik. Şehri biraz daha anlamlı kılmak ve vatandaşın iyi bir ilçede yaşadıklarını hissettirmek için çalışmalara başladık. O dönemdeki en büyük atılımımız, şehir meydanları oluşturmak, sosyal ve kültürel hayatı şekillendirmek oldu. Meydanların etrafında vatandaşların bir araya gelmesine sağladık. Bunun yanında artık ilçe olma kültürü yavaş yavaş oluşmuş bir Arnavutköy'ü yeni bir yönetim merkezine kavuşmasını sağlamak" dedi.

YÖNETİMİ TEK ÇATIDA TOPLADIK

Arnavutköy'ün en önemli yatırımlarından bir tanesi de yönetim merkezi olduğunu aktaran Baltacı, "Arnavutköy Belediyesi hizmet binası, kültür salonları, sağlık, spor ve yaşam merkezi, nikah salonları, düğün salonları, kaymakamlık hizmet binası ve ticari alanları oluşturduk. Bütün bu hizmetleri yaklaşık 80 bin metrekareye alanda bir araya getirdik. Böyle büyük bir alanda yönetim merkezimizi hayata geçirdik. Üst yapı yatırımları olarak engelliler yaşam merkezimiz, her mahallede oluşturmaya gayret ettiğimiz gençlik ve yaşam merkezlerimiz, mahalle meydanlarımız gibi yatırımların hızla ilerlediği bir süreç oldu. Kültür ve sosyal belediyecilik süreci de aynı şekilde devam etti" şeklinde konuştu.

DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLACAK

Baltacı hayata geçirilecek yeni projelerinin detaylarını şöyle anlattı: "Arnavutköy doğa turizminin de cazip olduğu bir bölge konumundadır. Buna ilişkin yatırımların gerçekleştireceğiz. Kanal İstanbul ve İstanbul Havalimanı'nın birtakım yatırım alanlarını da açılacak. Öte yandan yenilenebilir enerji alanında da çalışmalar yapacağız. Bugün dünyayı hor bir şekilde kullanmaktayız. Bir numune olması açısından her türlü hazırlığı yaptığımız rüzgar enerjisi türbinimizin ihalesini yapma aşamasına geldik. Yeni dönemde kendi enerji ihtiyacımızı karşılayacağımız enerjiyi üretmeyi istiyoruz. Bu yatırımlara güneş panelleri de dahil olacak. Yenilenebilir enerji gündemimizin en üst sıralarında yer alıyor. Yapılan projeler de diğer belediyelere örnek teşkil edecektir."

BELEDİYECİLİĞİN HAKKINI VERECEĞİZ

Siyasette herkes siyasi görüş olarak farklı görüşlere sahip olabileceğini söyleyen Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, "Arnavutköy'de kimseyle bu zamana kadar bir problemimiz olmadı. Vatandaşlarımız verilen hizmetlerden memnun olduklarını ve desteklediklerini söylüyor. İsmimiz yeniden aday olarak gösterildiğinde umduğumuzdan daha fazla destek gördük. Bu da bizim sorumluluğumuzu arttırdı. Arnavutköy'de yıllardır hizmet veriyoruz. İşimizi adaletle yapmayı sürdüreceğiz" dedi.

GÜNÜBİRLİK KARARLAR ALMIYORUZ

Üçüncü dönemimizde geçmişteki tecrübemizi ilçemizin gelişimine aktaracaklarını ifade eden Baltacı, "Arnavutköy'ü gelecek yıllara kazandırmak ve gelecek nesillere taşımak için bir sorumluluk içerisindeyiz. Yıllar sonra Arnavutköy'de yaşayacak nesillerimiz iyi ki burada bu adımlar atılmış dedirtmek istiyoruz. Günübirlik kararlar alınarak geleceğe taşınmış bir şehir inşa etmek istemiyoruz, kalıcı ve uzun ömürlü bir şehri gençlerimize teslim etmek istiyoruz. Beton yığını bir ilçe yaratmayacağız. Doğa güzellikleriyle anılan bir ilçe yaratacağız. Halkımız huzur içerisinde yaşayacak" şeklinde konuştu.

Kentsel tasarım projelerimiz hazır

Bu dönemi itibariyle Arnavutköy'ü farklı bir boyuta taşıyacaklarını belirten Baltacı, "Teknoloji ağırlıklı bilişimin yoğun olduğu bir çağ yaşıyoruz. Bizlerde kentsel tasarım dediğimiz bina yüzlerinin daha estetik hale getirilmesi için çalışmalar başlatacağız. Sadece bina yüzleri değil, cadde ve sokakları tamamen teknolojiye dayalı hale getireceğiz. Planlamalarımız içerisinde kentsel yeşil alanların daha fazla geliştirilmesi de bulunuyor" dedi.
Baltacı, "Arnavutköy tam anlamıyla bir yaşam alanına dönüşecek. Arnavutköy AK Parti'nin oy oranı bakımından her zaman ilk üç ilçesi arasında yer alıyor. Cumhur ittifakındaki MHP'nin oyunu da göz önünde tutulduğunda oy oranında rekor bir beklenti ihtimali bulunuyor. Biz de bu ihtimali gerçekleştirmek için uğraşıyoruz. Bu oy oranını hak etmek için daha çok çalışmalıyız. En iyi sonucu almak için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

Fatih Özer

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber