Yenimahalle için Büyükşehir'den vazgeçtim

Yenimahalle Belediye Başkanı ve CHP'nin başkan adayı Fethi Yaşar ile Yenimahalle'yi değerlendirdik. Yaşar, Örgütten ve halktan gelen yoğun talebe rağmen Yenimahalle'ye olan sevdamdan dolayı Büyükşehir'den vazgeçtim dedi. İşe alımlarda liyakate önem verdiklerini bize bırakılan 17 bin CV arasından ihtiyaçlarımıza göre seçim yapıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Ocak 2019 09:45, Son Güncelleme : 01 Şubat 2019 15:54
Yenimahalle için Büyükşehir'den vazgeçtim

Yenimahalle Belediye başkanı ve CHP'nin başkan adayı Fethi Yaşar ile Yenimahalle'yi değerlendirdik. Yaşar, Örgütten ve halktan gelen yoğun talebe rağmen Yenimahalle'ye olan sevdamdan dolayı Büyükşehir'den vazgeçtim dedi. İşe alımlarda liyakate önem verdiklerini bize bırakılan 17 bin CV arasından ihtiyaçlarımıza göre seçim yapıyoruz.

Edip Üzen/Memurlar.net

10 YILLIK BAŞKANLIK DÖNEMİNDE NELER YAPTINIZ?

Öncelikle, bu röportaj için memurlar net'e teşekkür ederim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Takipçilerinize de hayırlı günler diliyorum. Yenimahalle, ben geldiğimde burası pazar yeriydi arkası buğday tarlasıydı.

YENİMAHALLE BENİMLE BÜYÜDÜ

Yenimahalle'ye 1963'te geldim. 1965 yılında ticarete başladım. O gün bugündür Yenimahalle de yaşıyorum. Yenimahalle benimle büyüdü. Yani; Batıkent, Demetevler, Şentepe varsa bunlar benden sonra yapıldı. Yenimahalle'nin kültürünü, coğrafyasını, dokusunu çok iyi bilirim. Yani en iyi bilenlerdenim. İster sanayicilik yap, ister siyasi yöneticilik yap, bilmediğiniz yerde her zaman risk vardır. 2009'da ben burayı Adalet ve Kalkınma Partisi'nden aldım. Benim bugün başarılı olmam, Yenimahalleli olmamdır. Bugün Yenimahalle Türkiye'nin en güçlü altyapısına sahip bir ilçe. Belediye'de çalışanların, rahat çalışma ortamının, bizim belediyemiz kadar düzgün olan başka bir yer Türkiye'de bulamazsınız.

Biz bu altyapıyı 10 senede yaptık. Bugün bizim Park Bahçeler müdürlüğümüz, çoğu belediye sarayından büyük. Önce Altyapıyı yaptık. İkinci olarak, belediye sarayını yeniledik. Ayrıca semt birimleri açtık. Örneğin, Eryaman'daki vatandaş merkez binaya gelmeden, Eryaman'da bulunan ek hizmet binalarından faydalanabiliyor. Yani herkes Belediye Başkanlığı'na gelsin hizmeti burada alsın değil, vatandaşın ayağına gidip hizmet sunan bir anlayışa sahibiz. Biz bu belediyeyi bütçemizin üstünde borç ile devraldık. 2009'daki bütçemizden, daha yüksek bir borçla belediyeyi biz devraldık. Ama bugüne kadar bu borçları dillendirmedim, dillendirmem de.

BÜYÜKŞEHİR ALACAKLARIMIZI 5 YILDIR VERMİYOR

Büyükşehirden alacağımızı alsak, neredeyse borcumuz sıfır olur. Büyükşehirden çok yüksek bir alacağımız var. 117 Milyon TL alacağımız var. Yaklaşık 5-6 yıldır Büyükşehir belediyesi, Yenimahalle belediyesine ödeme yapmıyor. Büyükşehir Belediyesi'nden, park yerini para ile alıyoruz, düşünebiliyor musunuz? Bugün Yenimahalle Belediyesi olarak yaptığımız hizmetleri, çoğu Büyükşehir belediyesi bile yapamıyor. Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ne, 50 milyon TL para harcadık.

5 bin kişilik kapalı spor salonları yaptık, yaşam alanları inşa ettik. 4 tane kapalı yüzme havuzu yaptık ve biz işletiyoruz, bu yaptıklarımız bırakın ilçeleri, 75 ilde bile yok. 8 tane kültür merkezi yaptık, 33 mahallemize sağlık ocağı yaptık, 70 tane taksi durağı yaptık. Göreve geldiğimden beri; bütün camii ve okullara her türlü desteği veriyoruz... Tadilat, boya, badana, halı, çevre düzenlemesi v.b. 10 senede 14 kreş yaptık. Yine onu da kendimiz işletiyoruz. 23 mahallede YENİMEK( Meslek edindirme kursları) açtık. Bu kurslarda 250 öğretmenimiz görev yapıyor. Yenimahalle'de doğru düzgün hamam yoktu. 8 tane hamam yaptık. 11 tane düğün salonu yaptık. modern salonlarda 500 TL karşılığında nikah hizmeti veriyoruz. Sosyal bir belediyecilik adına 6 tane kütüphane açtık. Yenimahalle'nin bugüne kadar misafirhanesi yoktu biz 200 yataklı 5 yıldız konforunda misafirhane yaptık.

YENİMAHALLE'DE KALDIRIMSIZ SOKAK YOK

Yenimahalle'de kaldırımsız sokağımız yok. 250 tane park yaptık. Bir ilçe belediyesinin bunları 10 senede yapması bir devrim... Çayyolu'nda bir hastane yaptık, Gazi Üniversitesi'ne devrettik. Bir tane yaşlı yaşam merkezi, Batıkent'te de zihinsel engelliler yaşam merkezi yaptık. 2 tane stadımız, 400'e yakın parkımız var. 150 parkımızda koşu yolları ve spor aletleri var.

HER KURUM İLE UYUM İÇİNDE ÇALIŞTIK

Yenimahalle Belediyesi olarak her konuda kurumlarla uyum içinde çalıştık. Kurumlarla ilişkilerimizi kavga üzerine kurarsak bedelini halkımız öder, o yüzden her kurumla uzlaşmacı bir tavır yolu izliyoruz. "Kurumlarla uyum içinde çalışırsak, meyvesini halkımız yer."

Örnek bir belediye olmak istedik. Yenikart uygulamasını başlattık. bu uygulamayı ilk biz başlattık. Sağ elin verdiğini, sol el görmeyecek mantığıyla sosyal yardım ilkesini başlattık. Yardımın reklamı olmaz. Onur kırarak yardım yapılmaz! Bizim geleneklerimizde böyle bir şey yok. Dinimiz de de yok. Şentepe'de Merdivene harcadığım para, asfalta harcadığım paradan fazla. Çünkü yokuş olan bölgeler orası.

EĞER SEÇİMİ BU DÖNEM KAZANIRSANIZ ÖNÜMÜZDEKİ 5 YIL İÇİN PROJELERİNİZ NELERDİR?

Bu konuya geçmeden önce çalışma hayatından bahsedelim Ben, 1800 kişiyle aldım bu belediyeyi, şimdi bugün çalışan sayısı 3 bin 761 kişi. Bugün ülkenin en büyük sıkıntısının ekonomi ve istihdam sorunu olduğunu biliyorum. Çünkü İş adamıyım... İstihdam sayısını toplam çalışan sayısının 2 katına çıkardım.

17 BİN CV VAR, İŞE ALIMLARDA BUNLARDAN YARARLANIYORUZ

Bu istihdamı bankamatikten maaş vermek için veya hal hatır için yapmadık. Bir karar aldık, bina yapımı dışında, her işi Yenimahalle Belediyesi kendi yapacak. müteahhitleri ve aracıları aradan çıkardık. Asfaltı da kendi imkanlarımızla döküyoruz. kaldırımı da parke taşını da, pakların proje ve bakım onarımlarını hep kendimiz yapıyoruz. Havuzları ve düğün salonlarını da kendimiz işletiyoruz. 650 öğretmen bizden maaş alıyor. Ben gelmeden önce belediye araçlarının tümü kiralıktı, şimdi hepsi belediyeye ait. Elimizde işe girmek isteyenlerin bıraktığı 17 bin CV var. İşe alımlarda bu CV'lerden yararlanıyoruz. Yenimahalle'de oturanlara öncelik veriyoruz. Liyakate dikkat ediyoruz.

MEMURA MAAŞI DIŞINDA 1000 TL PRİM VERİYORUZ

Şimdi asgari ücreti 2 bin 20 liraya çıkardılar, geçen sene benim işçim en düşük 2 bin 650 lira net maaş alıyordu. ve artı 2 ikramiye. Ben göreve geldikten sonra, Yenimahalle Belediyesi'nde çalışan memura da maaşının dışında bin TL ekstra prim verdim. Karnını doyurmadığınız bir işçi size hizmet etmez. Gücümüz yettiği kadar emekten yana olacağız. yatırım da yaptık, istihdam alanları da sağladık. İşçimizin de karnını imkanlar ölçüsünde doyurduk. Onun için de rahat gezebiliyorum, rahat dolaşabiliyorum, her kesimden saygı görebiliyorum.

KİN VE NEFRETİN SİYASETÇİSİ DEĞİLİM

Kin ve Nefretin siyasetçisi değilim. Benim dünya görüşüm, sol veya sağ gelenekten gelmiyor. Ben, Cumhuriyetin kuruluş felsefesine yürekten inanan bir ailenin çocuğuyum. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne inanan bir ailenin çocuğuyum. Siyasetçiler diline özen göstermeli, savaşa girer gibi saldırgan bir üslup kullanmamalı. Suç oranının en düşük olduğu ilçe Yenimahalle. Vatandaştan güler yüzü eksik etmedik. Her vatandaşımıza eşit davrandık, sen bize oy verdin, vermedin, işlerine girmedik. 2009'da Ankara'da Yenimahalle konuşulmuyordu. Ama bugün Yenimahalleyi Türkiye konuşuyor.

Önümüzdeki Şubat ayında Mustafa Kemal Spor merkezinde gelecek 5 yıl için yapacağımız 300 eseri açıklayacağım. Yaptıklarım ve yapacaklarımla Yenimahalle halkının karşısında gönül rahatlığı ile çıkabiliyorum. Yenimahalleli benim söylediğimi dikkate alır. Çünkü Yenimahalle'li bana güveniyor.

YENİMAHALLE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI VEYSEL TİRYAKİ HAKKINDA NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ? KENDİSİ ALTINDAĞ'A HAMAMÖNÜ VE ALTINKÖY GİBİ İKİ BÜYÜK PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİ

Bu süreçte herkese başarılar diliyorum, o olmazsa başka biri olacaktı. Mesela beni Altındağ Belediyesi'ne verseler bu kadar başarılı olamam. Eşyanın tabiatına aykırı çünkü ben Altındağ'ı bilmem. O da burayı bilmez. Çünkü burada yaşamadı. Veysel bey'in yerinde olsam bu teklifi kabul etmezdim. Bugün ve geçmişte bu ülke için çivi çakmış herkesten Allah razı olsun. Bu ülkenin kaynaklarını verimli şekilde kullanan herkesten Allah razı olsun.

YENİMAHALLE SEVDAMDAN DOLAYI, BÜYÜKŞEHİR'DEN VAZGEÇTİM

Halktan ve örgütten gelen yoğun talebe rağmen, sevdam dediğim Yenimahalle için Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmadım. Yani sevdamdan dolayı Büyükşehir'den vazgeçtim. Çünkü ben, Yenimahalle'den başka çoğu yeri bilmem. Ben tüm projelerimi Belediyenin kendi bütçesinden ödeyerek Yenimahalleye hizmetler kazandırdım. Büyükşehirden tek kuruş almadım. Büyükşehir Yenimahalleye vermesi gereken bütçeyi bile vermiyor.

SOKAKLARDA BAŞI BOŞ DOLAŞAN SOKAK KÖPEKLERİ NE OLACAK?

Başarısız göründüğümüz bir konu olarak görünüyor ama biz göreve geldiğimizde imkanımız ölçüsünde 200 hayvan kapasiteli barınak yaptık. Fakat yasa, büyük barınaklar yapabilme hakkını Büyükşehir Belediyelerine vermiş, köpek toplamak zor iş değil, toplarız imkanımız var. Ama Büyükşehirler büyük barınaklar yaparsa, ilçe belediyeleri de topladıkları sokak hayvanlarını oradaki barınaklara bırakır. Biz ancak alıyoruz, kısırlaştırıp tekrar aldığımız yere geri bırakıyoruz. Çünkü bizim yetkimiz bu kadar. Daha önce Melih Gökçek iki defa karar aldırdı. Gölbaşı'nda yapacağım dedi yapmadı sonra Kızılcahamam'da yapacağım dedi yapmadı. Duyduğumuza göre Mustafa Tuna barınak için çalışmalara başlamış.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber