Okul sitesinde tarikat propagandasına ?takipsizlik'

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Temmuz 2007 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'na bağlı Konya Ilgın'daki İnönü İlköğretim Okulu'nun internet sitesinde yayınlanan bir söyleşide Nur Tarikatı Kurucusu Said-i Nursi'den ?Savaş Kahramanı' olarak bahsedilmesi ve övgü dolu sözler yeralması ile ilgili basına yansıyan haber üzerine Ilgın Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan inceleme tamamlandı. Olayda suç unsuru bulunmadığı gerekçesiyle dosya hakkında ?takipsizlik' kararı verildi.

Okulun ?www.ilgininonu.k12.tr' adresli web sitesinde yer alan ?Rehberlik Öyküleri' bölümünde, ?Uzun Bir Ayrılıktan Sonra' başlığı altında yayınlanan söyleşide suç oluşturacak bir unsurun yer almadığı kanaatine varıldı. Konunun idari soruşturma kapsamında değerlendirilmesi gerektiği belirtildi.

Web sayfasından kim tarafından hazırlanıp, yayınlandığına ilişkin bir bilginin yer almadığı söyleşinin ulusal gazetelerin internet sitelerinde haber olmasının ardından okul yönetimi, önce yazıyı siteden geri çekmiş, daha sonra da okulun web sitesi kullanıma kapatılmıştı.

Okul yönetimi hakkında açılan idari soruşturmanın ise henüz tamamlanmadığı, müfettişlerin olayla ilgili incelemelerini sürdürdüğü belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber