Diyarbakır Sur Belediyesi'nde başkanlık valiliğe devredildi

Haber Giriş : 02 Temmuz 2007 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çok dilli belediyecilik" kararı ardından Danıştay'ın görevden aldığı Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirtaş, başkanlığı Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Aydın'a devretti.

Sur Belediyesi'nde düzenlenen törenle başkan Demirtaş, görevini devrederek belediyeden ayrıldı. Bir dönem Diyarbakırspor başkanlığı yapmasıyla da Diyarbakırlıların sevgisini kazanan Diyarbakır Vali Yardımcısı Aydın, Sur Belediye Başkanlığı görevini vekaleten devraldı. Devir teslimin ardından belediye önünde toplanan kalabalığa hitaben konuşmasında Demirtaş, "Beni destekleyen siz sevgili halkıma çok teşekkür ediyorum. Farklı olayların çıkmasına neden olmadan sessizce dağılalım" dedi.

Demirbaş, Kayapınar Belediye Bakanı Zülküf Karatekin'in makam aracıyla belediyeden ayrıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de konuşmasında, azledilen başkan Demirtaş ve Belediye Meclisi üyelerinin görevlerine döneceklerine inandığını söyledi. Baydemir, görevden alınan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirtaş, diğer DTP'li belediye başkanları, DTP İl Başkanı Hilmi Aydoğdu, bağımsız milletvekili adayları Aysel Tuğluk, Akın Birdal, Gülten Kışanak, Selahattin Demirtaş ile Demokrasi Platformu temsilcileri ile kalabalık bir grup Sur Belediye önündeki parkta 10 dakika oturma eylemi yaptı. Eylemciler Türkçe ve Kürtçe "Kürt dili değerimizdirö, "Kürtçe konuş, Kürtçe oku, Kürtçe yaz" yazılı dövizler taşırken, sık sık "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlar attı.

SEÇİM 3 AY SONRA Danıştay kararı uyarınca görevden alınan Abdullah Demirtaş ve feshedilen Belediye Meclisi yerine mahalli idareler yasası uyarınca 90'ıncı günü takip eden ilk pazar günü Sur beldesinde seçim yapılması gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber