CHP'den yeni bakanlık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2007 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'li Selvi, KOBİ bakanlığı kuracaklarını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli milletvekili adayı Cevdet Selvi, iktidara geldiklerinde esnaf ve Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) bakanlığı kurarak, sorunları çözeceklerini bildirdi.

Selvi, seçim çalışmaları kapsamında Gebze Ticaret Odası Başkanı İbrahim Başaran ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Türkiye'de KOBİ'lerin çok etkin olmasına rağmen, dağınık olmalarından kaynaklı birçok sorunları bulunduğunu ifade eden Selvi, bu sorunların ciddi şekilde ele alınması gerektiğini belirterek, ''İktidara geldiğimizde esnaf ve KOBİ bakanlığı kurarak sorunları çözeceğiz. KOBİ'lerle diyalog içinde çalışacağız. Sorunlar, ancak bu şekilde çözülebilir'' dedi.

Bankaların satılmasının ülkeyi ''karanlığa'' sürüklediğini savunan Selvi, iktidar olduklarında Halkbank'ı sattırmayacaklarını, Halkbank'ın, esnaf ve KOBİ'lere finans desteği sağlayacağını, yönetiminde, esnaf ve KOBİ'lerin bulunacağını söyledi.

VERGİ ADALETSİZLİĞİNİ ÇÖZECEĞİZ

Türkiye'deki vergi adaletsizliğinin kayıt dışı ekonomiyi körükleyip, hazine gelirlerini azalttığını iddia eden Selvi, sözlerine şöyle devam etti:

''Vergi adaletsizliği yüzünden elini veren kolunu kurtaramıyor. Bir tarafta trilyonlarca lira kazananlar tek kuruş vergi vermezken, diğer tarafta esnaf ve KOBİ'ler vergiler yüzünden ayakta durmakta zorlanıyor. Vergi adaletsizliğini kaldırmak için yeni bir düzenlemeye ihtiyaç var. Göreve gelir gelmez vergi adaletsizliğini düzelteceğiz, kayıt dışını azaltacağız. Böylece hem vergi adaletsizliği azalacak, hem de devletin kasasına daha fazla gelir akacak.''

Gebze Ticaret Odası Başkanı İbrahim Başaran da bütün sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerle diyalog halinde çalıştıklarını belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber