Öğretmenler yine mağdur oldu...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Temmuz 2007 10:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

abbas güçlü'nün yazısı...

Milli Eğitim Bakanlığı, tam anlamıyla Çelik Cumhuriyeti'ne dönüştü. Bakan Bey ne derse o oluyor. Yasalarmış, yönetmeliklermiş, hiç önemli değil. Ama büyük konuşmamak gerekir. Olası bir AKP'li hükümette aynı koltuğa Mehmet Sağlam'ın oturtulması düşünülüyormuş ki Çelik'i bile arar hale gelebiliriz...

Çelik Cumhuriyeti'nde derebeylikler de yok değil. Bunlardan biri de Personel Genel Müdürlüğü. Yaptıklarını ben anlatayım, kararı siz verin. Öğretmenler çileden çıkmasınlar da ne yapsınlar?

Bakanlık, 19 Haziran'da yayımladığı genelgeyle, özür durumuna bağlı eş durumu başvurularının 18 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşeceğini duyurdu. Ama daha başvurular bitmeden 2 Temmuz'da elektronik başvuruları kapattı ve 3 Temmuz'da yeni bir genelge yayımlayarak başvuruların 2 Temmuz akşamı itibariyle, yani üç gün önce sonuçlandırıldığını duyurdu. Başvuru için son üç günü bekleyenler ise büyük bir hüsranla karşı karşıya kaldı.

Başvuru tarihi değişti

Seslerini duyurmak istiyorlar ama muhatap bulamıyorlar. İşte yeni genelge:

"19 Haziran 2007 tarihli, İl Milli Eğitim müdürlüklerine başlıklı açıklamamıza göre; yaz tatili özür durumuna bağlı yer değiştirmelere ilişkin I. grup başvuruların 18 Haziran-05 Temmuz 2007 tarihleri arasında alınacağı ve yer değiştirme suretiyle atama işlemlerinin de 06 Temmuz 2007 Cuma günü gerçekleştirileceği duyurulmuştu.

Ancak, son günlerde Bakanlığımızca gerçekleştirilen alan değişikliği, Anadolu türü liselere sınavla öğretmen atama, kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değiştirmeleri vb. işlemlerden dolayı öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarının tespitinde ve başvuru ekranlarına yansıtılmasında ortaya çıkan bazı aksaklıklar nedeniyle, I. grup başvuruların elektronik ortamda alınma işlemi 02 Temmuz 2007 Pazartesi akşamı itibariyle sonlandırılmış olup yapılacak değerlendirme sonucuna göre yer değiştirme suretiyle atama işlemleri 04 Temmuz 2007 Çarşamba günü akşamı gerçekleştirilecektir.

Kadrolu öğretmenlerin II. grup başvuruları ile sözleşmeli öğretmenlerin iller arası özür durumuna bağlı yer değiştirmelerine ilişkin başvuruları 09-16 Temmuz 2007 tarihleri arasında alınacak ve yer değiştirme suretiyle atama işlemleri aynı gün (16 Temmuz 2007 Pazartesi) gerçekleştirilecektir.

Kadrolu öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değiştirmelerine ilişkin III. grup başvurular ise; 01-31 Ağustos 2007 tarihleri arasında alınacak olup yer değiştirme suretiyle atama işlemleri aynı gün (31 Ağustos 2007 Cuma) sonuçlandırılacaktır.

Olabilecek her türlü gelişme ve yer değiştirme suretiyle atama sonuçlarının Bakanlığımızın http://personel.meb.gov.tr adresinden takip edilmesi gerekmektedir..."

Onlar da mağdur!

MEB ile ilişkisi olup da canı yanmayan yok gibi. İşte bir başka grup: "Ben ve benim durumumda olan arkadaşlarımın sesine kulak vermenizi ve mağduriyetimizi yetkili makamlara iletmenizi sizden arz ediyorum. Bizler maddi sıkıntılar ve ailemize yeterince yük olmamak gibi sebeplerle zamanında KPSS'ye girip 657'ye tabi memur kadrolarına atanan eğitim fakültesi mezunlarıyız. Eğitim fakültesini bitirip asıl yapmak istediğimiz öğretmenlik mesleğine geçmek için KPSS'ye girdiğimizde Milli Eğitim Bakanlığı atama yönetmeliği memur olduğumuz için KPSS ile öğretmenlik atamasına başvuru yapamayacağımızı belirtmektedir. Oysa bizler 4 yıl emek verip para dökerek kilometrelerce uzaktaki okullarımızı bin bir emekle bitirdik.

Ama KPSS ile atanamıyoruz. MEB bizim gibi memur olanların, öğretmen olabilmesi için ise Kurumlar Arası Geçişten başvurabileceğimizi yönetmeliğinde belirtmiş ancak burada da yüzde 2'lik komik bir kontenjan uygulanması ve öncelikle daha önceden öğretmen olan ve tekrar MEB'e dönmek isteyenlere öncelik verilmesi nedeniyle öğretmen olmamız imkânsız bir hal almaktadır. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz.

Özetin özeti: İnsanların geleceğiyle bu kadar oynanır mı? Üstelik bunlar öğretmense!..

[email protected]

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber