Org. Erdil'e diğer hükümlülerden farklı bir uygulama yapılmayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2007 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdil Paşa ile görüşme başvurusu olmadı

Tekirdağ'ın Saray ilçesindeki Saray Cezaevi yetkilileri, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral İlhami Erdil'le görüşmek için şu ana kadar herhangi bir başvuru olmadığını belirttiler.

Cezaevi yetkililerinden alınan bilgiye göre, ''haksız mal edindiği'' iddiasıyla hüküm giyen ve dün saat 17.00'da avukatıyla birlikte Saray Cumhuriyet Savcılığına teslim olan Erdil, buradaki işlemlerin tamamlanmasından sonra cezaevine konuldu.

Erdil'e diğer hükümlülerden farklı bir uygulama yapılmayacağını ifade eden cezaevi yetkilileri, Erdil'le görüşmek için şu ana kadar herhangi bir başvuru olmadığını belirttiler.

Cezaevinde hükümlülerle görüşmenin çarşamba günleri yapıldığını ifade eden yetkililer, çarşamba günü dışında isteyenlerin cumhuriyet savcılığının izniyle hükümlülerle görüşebileceğini kaydettiler.

Genelkurmay Askeri Mahkemesi, Erdil'i ''haksız mal edinme'' suçundan 3 yıl hapse mahkum etmişti. Eski Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 59. maddesine göre Erdil'in cezası, 6'da 1 oranında indirilerek 2 yıl 6 ay olarak belirlenmişti.

Kararın temyiz incelemesini yapan Askeri Yargıtay 1. Dairesi, Erdil'e verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını onamıştı.

Erdil'in bulunduğu cezaevinde daha önce de eski Petrol-İş Sendikası Başkanı Münir Ceylan, gazeteci Ragıp Duran, Işık Yurtçu, yazar ve şair Yılmaz Odabaşı, futbolcu Tanju Çolak kalmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber