Cinnet geçiren polis sayısı artıyor....

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 06 Temmuz 2007 07:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cinnet getirip yakınlarını, çalışma arkadaşlarını öldüren polisler çoğalıyor. Uzmanlara göre, zor şartlarda düşük maaşla çalışan polis, bunalıma giriyor ama psikoloğa gidemiyor.

Önceki gün Arvin'in Murgul ilçesinde 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan polis cinneti, güvenlik memurlarının durumunu bir kez daha gündeme getirdi. Polislerin cinnet getirmeleriyle ilgili olaylarda, son günlerde artış yaşanıyor. Akıllarda polisleri cinnete ve cinayet işlemeye yönelten sebeplerle ilgili soru işaretleri oluşurken, Polis Akademisi öğretim üyeleri memurların stresli çalışma koşulları ve ekonomik zorluklar sonucu bunalıma girdikleri konusunda birleşiyorlar.

?MAAŞI 4 BİN 750 YTL OLMALI'

İnsanlara kriz anlarında yardımcı olan mesleklerden polislikte, işin doğası gereği fazla stresli yaşandığını söyleyen Polis Akademisi Öğretim Üyesi Doç Dr. Önder Aytaç, "Avrupa'da polislere haftanın belli günleri spor tesislerine gidip stres atmaları için giriş kartları verilir. Bizde maalesef böyle bir uygulama yok" dedi. Polislerin maddi zorluklardan ve çalışma koşulları nedeniyle stres altında kaldıklarına dikkat çeken Aytaç, "İstanbul'da fazla mesai yapan bir polisin alması gereken ücret 4 bin 750 YTL iken, bugün ancak 1100-1200 YTL civarında bir para ile geçiniyor. Bir polis düşünün, sabahın 6'sından akşamın 5'ine kadar tuvalet ihtiyacını dahi karşılamadan bir olay yerinde bekliyor. Bu baskıyla kişi sağlıklı düşünme yetisini kaybeder" diye konuştu. Aytaç, şöyle devam etti:

PSİKOLOG DESTEĞİ ŞART

Polise hizmet içi eğitim, duygu ve düşüncelerini ifade edeceği bir alan, soysal aktivite imkanı sağlanması gerektiğine dikkat çeken Aytaç şöyle devam etti: "2003'ten bu yana polis teşkilatlarına 30'a yakın psikolog alındı. Ancak üniformalı görevlerde psikologa gitmek; silahlı görevden alınmak, dolayısıyla maaşın azalması sonuçlarını doğurduğundan, polisler psikologlardan yardım alamıyorlar" şeklinde konuşuyor. Vatandaşın polise çok yüklendiğini de belirten Aytaç, ?Vatandaş polisi devletle özdeşleştirdiğinden, devlette eksik gördüklerini polisten çıkarabiliyor. Ya da güvenlik güçlerine duyduğu kızgınlıktan dolayı bir MİT mensubuna değil de en kolay polise yüklenebiliyor. Bu durumda poliste bir öfke birikimi meydana geliyor? diye ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber