Baykal: Ananı da al gel diyeceğiz

Haber Giriş : 06 Temmuz 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURİYET Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, Yalova mitinginde AKP hükümetine yüklendi. Baykal, ?Devlet adamlarının görevi, iktidara gelip eşini dostunu zengin etmek değildir. Biri diyor ya, ?Ananı da al git' diye, biz de ?Ananı da al gel' diyeceğiz, halkı ezdirmeyeceğiz'' diye konuştu.

Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan sahnede Baykal'dan önce Edip Akbayram türküleriyle partilileri coşturdu. Bugün saat 19.15'te, bir helikopterle Yalova'ya gelen Baykal, Milletvekili Adayları Muharrem İnce, Cevdet Bekler ve yeni CHP'li Yaşar Okuyan eşlik etti. Yaklaşık 2 bin 500 kişilik bir dinleyici kitlesi önünde konuşan Baykal, ?Yalova'yı çok seviyorum, bizim için özel bir anlam taşır. Yalova Atatürk'ün kentidir. Modern Türkiye'yi kurmaya yönelik çalışmalar burada geliştirilmiştir. Burada bulunmaktan mutluyum'' dedi.

CHP'nin ve diğer partilerin geçmişten bugüne değin gelen hükümetlerin eserlerinin AKP Hükümeti tarafından satıldığını söyleyen Baykal, Başbakan Erdoğan'a hitaben, ?Sen Türkiye'yi satmayı bırak da, yapmaya çalış yapmaya'' diye konuştu. Baykal, ?Devlet adamlarının görevi iktidara gelip eşini dostunu zengin etmek değildir. Biri diyor ya, ?Ananı da al git' diye, biz de ?Ananı da al gel' diyeceğiz, halkı ezdirmeyeceğiz'' dedi.

?İKTDAR KENDİSİNE ÇALIŞAN BİR İKTİDER'

İktidarın, kendine çalışan bir iktidar olduğunu dile getiren Baykal, ?Her ihalede, her özelleştirmede yolsuzluklar yaşanıyor. Bu yolsuzlukların arkasında bir üçgen var, gözünü hırs bürümüş bir işadamı, ahlaksız bir devlet memuru ve bunlarla işbirliği yapan sorumsuz bir siyasetçi var. Buna son vermenin yolu bu üçgeni bozmaktır. Üçgeni siyasetçiden bozacağız. Nasıl? Milletvekili dokunulmazlığını kaldırarak'' dedi.

Yeşil kartı kaldıracaklarını ve vatandaşların nüfus cüzdanlarıyla hastanelere giderek muayene olabileceklerini söyleyen Baykal, muhtarlara da daha fazla yetki vereceklerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber