'Halk AKP'lileri Ege'ye sürecek'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2007 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'li Sav, ?22 Temmuz yaklaşıyor, halkımız Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki AKP'lilerin hepsini Ege Denizi'ne sürecektir? dedi.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, ?22 Temmuz yaklaşıyor, halkımız Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki AKP'lilerin hepsini Ege Denizi'ne sürecektir? dedi.

Sav, CHP İzmir milletvekilleri, belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, parti meclisi üyeleri, milletvekili adayları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.

Toplantıda milletvekili adaylarını tanıtan Sav, CHP'nin 22 Temmuz seçimlerine büyüyerek gittiğini, İzmir'deki sevgi selinin ?iktidarın ayak sesi? olduğunu söyledi.

Toplumun çok zor bir dönemden geçtiğini, 22 Temmuz seçiminin ülkenin kaderini etkileyecek bir seçim olduğunu dile getiren Sav, CHP'nin bugüne kadar çok iyi bir muhalefet yaptığını, Hükümet'in toplum ve ülke için yararlı olan işlerine destek verdiğini kaydetti.

CHP'nin köklü bir parti olduğunu ve geçmişte bunu kanıtladığını belirten Sav, şöyle konuştu:

?O bizim karşı koyuşumuz, bir tek fire vermeden dik duruşumuz, bizim genlerimizden gelen bir olgudur. Tıpkı Lozan'da görüşmeler sürdürülürken unutulmaz Genel Başkanımız İsmet İnönü çizmelerini bile çıkarmadan uzun müzakereleri yürütürken tarihin ender tanıdığı diplomatlardan Lord Curzon, bunalarak toplantı salonu dışına çıkıp 'bu Kemalistlerle uğraşılamaz. Anadolu'nun tam bağımsızlığını istiyorlar' diye bağırmıştı. Evet Kemalistlerle Türkiye'nin tam bağımsızlığı konusunda uzlaşılamaz. Çünkü bu konuda ödünler verilmez.?

Hükümetin Irak'a girmeme karşılığında 1 milyar dolarlık hibe anlaşması yaptığının belgelerinin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından açıklandığını belirten Sav, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Şimdi bugünlerde tartışması yapılırken siyasal iktidarın kimi sözcüleri çok ayıp, çok yakışıksız, çok çirkin bir şekilde. '1 milyar dolar ne ki Deniz Baykal'ın havyar ve şarap parasına yetişmez' diyorlar, bu kadar alçalabiliyorlar. Ben hukukçuyum, dilini de özenle kullanan hukukçulardan birisiyim. Hukukta bir kural var, iddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. İddiasını ispat yükümlülüğündedir, eğer bunu söyleyenler iddialarını ispat edemezlerse, şerefsizdirler, alçaktırlar.?

Önder Sav, işçi, çiftçi ve memurun zor günler yaşadığını dile getirerek, CHP'nin iktidarında bu zorlukların üstesinden geleceklerini ve toplumun bütün kesimlerini hak ettikleri yere getireceklerini kaydetti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ?çiftçilerle alay ettiğini? öne süren Sav, şunları söyledi:

?Çiftçinin bu hali ortada iken, çiftçiler meydanlarda Başbakan'a dert yanarken, derdini yanan çiftçiye, 'artistlik yapma lan' diyecek kadar dilini bozan bir Başbakan, Kasımpaşalı eli maşalı bir Başbakan... Bir yerde bir çiftçi içi yanmış, Başbakan'a sesleniyor; 'Benim mahsulüm ben öldükten sonra mı değerlenecek? Mezarda mı göreceğim? anamız ağladı' diyor. Çiftçiye, 'hadi ananı da al git' diyor. Şimdi o çiftçi de anası da yerinde duracak, tarımını çiftçiliğini, köylülüğünü yapacak, ama 22 Temmuz'da bir şey olacak o Başbakan ve saz ekibi çok övündüğü Hikmetyar'ın dizinin dibine kadar gidecek.?

Sav, ?22 Temmuz yaklaşıyor, halkımız Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki işlemleri yapan AKP'lilerin hepsini Ege Denizi'ne sürecektir? diye konuştu.

Sav, konuşmasından sonra milletvekili adayları ile 10. Yıl Marşı'nı söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber