2. ve 3. Basamak Sağlık Kurumlarına yönelik Genelge: Yeni Performans Takip Sistemi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Temmuz 2007 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Strateji Geliştirme Başkanlığı

Sayı : B.10.0.SGB.0.82.00.03/
Konu: Yeni Performans Takip Sistemi (PTS)

(GENELGE 2007/

İlgi: a) Bakanlığımız Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nca yayımlanan 29/08/2005 tarihli ve sayılı 2005/133 Nolu Genelge,

b) Bakanlığımız Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nca yayımlanan 17/10/2005 tarihli ve 1311 sayılı 2005/159 Nolu Genelge.

İlgi Genelgeler ile performansa dayalı ek ödeme uygulamasının takip edilebilmesi, analiz yapılması ve sonuçlarının değerlendirilebilmesi için Başkanlığımızca web tabanlı Performans Takip Sistemi (PTS) uygulama yazılımı geliştirildiği bildirilerek Performans Takip Sistemine (PTS) personele yapılan ek ödeme verilerinin girilmesi talimatı verilmiş idi.

Ancak Performans Takip Sistemi üzerinde değişiklikler yapılarak yeni bir performans takip sistemi oluşturulmuştur.

1) Veriler, http://sbu.saglik.gov.tr/sbpts adresine İhale Bilgi Sisteminde kullanılan kullanıcı kodu ve şifresi ile girilerek; http://sbu.saglik.gov.tr/sbpts adresi giriş sayfasında bulunan yardim.doc dosyasında belirtildiği şekilde formlar doldurularak sisteme kaydedilecektir.

2) Tüm hastanelerimizin verilerinin giriş işlemlerinin zamanında yapılıp yapılmamasından hastane Başhekimlerimiz sorumludur.

3) Programın kullanımı ile ilgili sorunlar için [email protected] mail adresi kullanılacaktır. Ayrıca acil durumlarda 0312 585 24 32 nolu telefondan M. Burak CEYHAN ile irtibat kurulabilecektir.

4) Sisteme girilecek verilerin açıklama ve hesaplaması ile ilgili sorunların Başkanlığımıza bildirilmesi için [email protected] mail adresi kullanılacaktır.

03/07/2007 tarihli ve 6577 sayılı Makam Onayı ile 23/03/2007 tarih ve 2542 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe konulan ?Sağlık Bakanlığı Yataklı Tedavi Kurumlar Kurumsal Kaliteyi Geliştirme ve Performans Değerlendirme Yönerge?de değişiklik yapılmış ve bu değişiklik ile yeni performans takip sistemine geçmişe dönük olarak 2007 yılına ait Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran ayı verilerinin her bir ay ayrı ayrı olarak girilmesi ve bundan sonra düzenli olarak ilgili aya ait verilerin girilmesi zorunluluğu getirilmiş olup ayrıca Ek-5 ve Ek-8'de yeni performans takip sistemine veri girişi kriter olarak konulmuştur.

Dolayısıyla yeni performans takip sistemine veri girişi kurumun dağıtacağı ek ödeme tutarını etkiler hale gelmiştir. Bu nedenle kurumlarımızın dağıtacağı ek ödeme tutarında herhangi bir düşüş olmaması bakımından veri girişinin yapılması büyük önem arz etmektedir.

Bu Genelge ile İlgi (a) ve (b)'de kayıtlı Genelgeler yürürlükten kaldırılmıştır. Bundan böyle bu Genelge doğrultusunda işlem tesis edilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.

Uz. Dr. Orhan GÜMRÜKÇÜOĞLU
Bakan a.
Müsteşar V.

Ek:
Yardım dokümanı(13 sayfa)

DAĞITIM:

- 81 İl Valiliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber