Bakan Akdağ'dan ideolojik körlük eleştirisi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 06 Temmuz 2007 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık ocaklarının ücretsiz sağlık hizmeti vermesi ile ilgili Tabipler Odası ve Eczacılar Odası'nın yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Eczanelerin vatandaştan katkı payı aldığı yönündeki eleştirilere tepki gösteren Akdağ, yapılan hizmetlerin yanında, kuruşla, bir lira ile ifade edilen ücretleri konuşmanın samiyetsizlik olduğunu dile getirdi.

Bakan Recep Akdağ, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve 6 hastanenin telekonferansla beraber yapılan açılış töreni sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Basın mensuplarının "Sağlık ocaklarının ücretsiz hizmet vermesi uygulamasında yaşanan sıkıntılarla" ilgili sorusu üzerine Akdağ, her güzel uygulamanın başlangıcında ufak tefek sorunlar yaşanabileceğini, bunun normal olduğunu söyledi. 2005 yılında tüm hastaneleri Sağlık Bakanlığı bünyesine aldıklarında benzer sorunlar yaşandığını ancak şu anda herkesin uygulamadan çok memnun olduğunu ifade eden Akdağ, "Kurumlar arasında detaylar mutlaka çözülür. Önemli olan vatandaşımızın hizmete kolay ulaşması, hastanelerin kapısına gittiği zaman oradan geri çevrilmemesi ilacını almakta zorluk çekmemesi, bunları başarmaya çalışıyoruz. Son değişiklikler de yine vatandaşımızın lehinedir." diye konuştu.

Bir basın mensubunun Tabipler Odası ve Eczacılar Odası'nın eczanelerin katkı payı aldığı yönündeki eleştirilerini hatırlatması üzerine Akdağ, yapılan bütün hizmetlere karşılık bazı insanların ideolojik körlük içinde olduğunu dile getirdi. Yapılan hizmetlerin yanında kuruş, 1 lira, 1,5 lira gibi alınan katkı payını dile getirmenin 'samiyetsizlik' olduğunu söyleyen Akdağ, "Bütün bu hizmetlere karşılık ideolojik körlük içinde olanlara da hiçbirşey söylemiyorum. Vatandaşımız meseleyi çok güzel bir şekilde değerlendiriyor. Reçete alınan kendisine ilaç yazılan vatandaşların kuruşla, bir lira gibi, 1,5 lira ile yaptıkları katkıyı bu kadar hizmetin yanında dile getirmek tek kelime ile samiyetsizliktir, bu samiyetsizliği de ben kendileri ile baş başa bırakıyorum. Kuruşla, bir lira, bir buçuk lira ile ifade ediliyor. Bunlar da kendilerine reçete yazılan vatandaşlar için alınan katkılar. Bunlar çok tabii şeyler" diye konuştu.

"KENDİLERİNE MESLEK ÖRGÜTLERİ DİYENLER, VATANDAŞLAR KUYRUKLARDA BEKLERKEN NERDEYDİ?"

Tabipler Odası ve Eczacılar Odası'na sert tepki gösteren Bakan Akdağ, "Vatandaşımız dün muayenehanelerin kapısında bekleşirken, ilaç almak için dört saat bekleşirken, ameliyat olmak için cebinden kendi adıyla bıçak parası öderken bugün kendilerine meslek örgütleri olarak isimlendiren ve şu meselelerde tepki koymak isteyenler acaba nerelerdeydi ben çok merak ediyorum. Vatandaşımız bütün yapılanları takip ediyor yaşıyor ve bizim onlarla hiçbir sıkıntımız yok. Kendi kafalarındaki ideolojik sıkıntılara sahip olanları da ben milletimizin taktirine bırakıyorum." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber