Bakan Pepe: Sokaktaki her iki kişiden 1'i AKP'li

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2007 21:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, ''İthal ilaçlarda yüzde 80'e varan indirimler oldu. KDV yüzde 18'den, yüzde 8'e indirildi'' dedi.

Bakan Pepe, Alikahya beldesinde İzmit Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin açılış törenine katıldı.

Kocaeli'ye 4,5 yılda 10 hastane kazandırdıklarını belirten Pepe, sağlık alanındaki yatırımın yalnızca Kocaeli'de olmadığını, Türkiye'nin 81 ilinde aynı yatırımların yapıldığını ifade etti.

''Hükümetimizin 4,5 yılda sadece sağlıkta yaptıklarını televizyonlarda, gazetelerde anlatmaya kalksak, bunun için sayfalar yetmez'' diyen Pepe, şöyle konuştu:

''Sosyal güvenliğe, ilaca, hastanelere, kadın, çocuk sağlığına verdiğimiz ehemmiyetle Türkiye hızla Avrupa'ya yaklaşıyor. Avrupa'yı henüz yakalamadık ama tıpta dünyanın en gelişmiş ülkeleriyle Türkiye arasında çok fark kalmadığını söyleyebiliriz. Devlet Hastanesi bir tarafta, SSK Hastanesi başka tarafta dururdu, ikisi birbirine adeta küsmüştü. Biz bu ayrımı kaldırdık, artık isteyen istediği hastaneye gidebiliyor. Herkes bu ülke için vergi verir, erkekleri askerlik yapar, gerektiğinde kadını da yurt savunmasında erkeğinin yanında olur ama maalesef hastanelere gelince ayrılırdı. İki kurumun birleşmesi uzun yıllar konuşulurdu, Ankara'ya gidince unutulurdu. Biz bu çarpıklığın giderilmesinin şart olduğuna, kaynakları, parayı, her şeyi en iyi şekilde, en verimli biçimde kullanmamızın esas olduğunu bildiğimiz için hastaneleri birleştirmeye kalktık. 'Hastaneleri peşkeş çektirmeyiz' dediler. Hastaneleri kime peşkeş çekecektik? Halka, sizlere, milletimize. Peki bugünkü tablo nasıl? Biz meydanda söyledik, Ankara'ya gittik yaptık. İthal ilaçlarda yüzde 80'e varan indirimler oldu. KDV yüzde 18'den, yüzde 8'e indirildi.'' Doktora gidemeyen, tedavi olamayan, ilacını alamayanların bulunmadığını belirten Pepe, eskiden hastanelerde rehin kalan anneler, çocuklar, morglarda rehin kalan cenazelerin olduğunu söyledi.

Hastanelerde kuvöz bulunmadığı için çok fazla çocuğun yaşamını yitirdiğini dile getiren Pepe, şöyle devam etti:

''Kuvöz bulunmadığı için çocuğunu kaybeden babalardan birisi de benim. İzmit Devlet Hastanesinde ikinci oğlum dünyaya geldi ama maalesef kuvöz olmadığı için yaşatamadık, onun üzüntüsü hala yüreğimdedir.''

SEÇİM ANKETİ

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Pepe, bir araştırma şirketinin Kocaeli'de yaptırdığı seçim anketinin hatırlatılması üzerine, ''Şirketin 13 bin 80 denek üzerinde tüm ilçe merkezleri, büyük beldelerin merkezlerinde yaptırdığı son ankette, kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 49,5 AK Parti çıktı. Bu şunu gösteriyor, (sokakta her iki kişiden birisi AK Partili) dediğimiz zaman bu tesadüfi, temenni babında söylenmiş, dayanağı olmayan bir söz değil. Söylediklerimizin bilimsel veri tabanına göre söylüyoruz'' diye konuştu.

MHP KOCAELİ MİLLETVEKİLİ ADAYI DURMUŞ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU VE TAZMİNAT DAVASI

Pepe, bir gazetecinin ''MHP Kocaeli Milletvekili adayım Cumali Durmuş'un son günlerde bazı basın kuruluşlarına hakkınızda verdiği demeçleri nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine, şunları söyledi:

''Biz eleştiriyle hakareti birbirinden ayırıyoruz. Eleştirilere 'eyvallah' deriz ama hakarete asla müsaade etmeyiz. Onlar hakaret etti diye ben hakaret etmem. Bu bir seviye, anlayış meselesidir. Kavga isteyenlere, bunlardan prim yapmak isteyenlere bizim verecek sözümüz, cevabımız yok. Bunu zaten millet sandıkta verecek, onları sandığa havale ediyoruz. Hakaretlerle ilgili de bugün hem Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum, hem de tazminat davası açtım. Her haber için, her günkü manşet için ayrı ayrı dava açacağımı ifade edeyim. Ben bu şehirde 24 senedir aktif politika yapıyorum, bugüne kadar hakkımda açılan tek hakaret davası yoktur. Ben konuşurum, eleştiririm ama insanların kişilik haklarını, hukuki haklarını, insani duygularını rencide edecek ifadeler kullanmam. Bunun için 22 Temmuza kadar dişimizi sıkıyoruz, yolumuza devam ediyoruz.'' Pepe, daha sonra 200 yatak kapasiteli, 7 ameliyathanesi, bir kan alma merkezi ve laboratuvarı bulunan, hasta odaları ikişer kişilik olan ve her odada banyo, tuvalet bulunan hastanenin açılışını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber