Erdillere uyarı: Biriken kiraları ödeyip çıkın!

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 07 Temmuz 2007 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı'nın el konulan Etiler'deki 2 lüks dubleks evde tahliyeye hazırlanıyor

Kızı ve eşinden 50 bin dolar kira istenecek

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil'in Alkent'teki evlerine İstanbul Defterdarlığı'nın mahkeme kararının gelmesinin ardından Mart ayında el koyduğu ortaya çıktı. Erdil paşa'nın ailesinden önümüzdeki günlerde daireleri tahliye etmesi istenilecek. Evlerin satılması veya kiraya verilmesi konusunda kararı Maliye Bakanı Kemal Unakıtan verecek.

Kiralar 5 bin dolar

İstanbul'un en lüks siteleri arasında gösterilen Alkent'deki konutların bahçekatı dubleksi olan ilkini Erdil, 25 Mayıs 1999 tarihinde kızı adına almıştı. Erdil, 7 ay sonra da 13 Aralık 1999'da karısına çatı dubleksini hediye etti. İlhami Erdil dubleks dairelerin kullanım haklarını da kendi üzerine aldı. Zatı katındaki dublekste İlhami Erdil'in eşi Füsun Erdil oturuyor. Giriş katta ise kızı Deniz Erdil oturuyor.

Halen çatı dubleksleri 1 milyon 300 bin dolar, bahçe dubleksleri ise 800 ile 900 bin dolar arasında satılıyor. Kiralar ise çatı kiraları 5 bin dolar, bahçe dubleksleri ise 3 bin 500 ile 4 bin dolar arasında kiralanıyor.

Maliye Bakanlığı'nın kararının ardından İstanbul Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü Erdil'in kızı ve karısından daireleri boşaltmasını talep edecek. Kendi istekleri ile boşaltmazlarsa İstanbul defterdarlığı Beşiktaş Kaymakamlığı'na başvurarak, dairelerin polis zoruyla tahliye edilmesini isteyecek.

Tahliye edin

Ardından tescil süresi ile boşaltılması arasındaki sürenin kirası Erdil'in karısı ve kızından talep edilecek. Ağustos ayında işlem sonuçlanırsa Füsun Erdil'den 25 bin dolar, Deniz Erdil'den ise 17 bin 500 ile 20 bin dolar arasında kira ücreti istenecek.

643 konutun bulunduğu sitede doluluk oranı yüzde 100. Sitede oturan ünlüler arasında Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, Orjin grubun ortaklarından Zafer Yıldırım, Leman Sam, Vatan Şaşmaz yer alıyor. Siteyi ağırlıklı olarak üst düzey yöneticiler tercih ediyor. Ayrıca İstanbul'da yaşayan Japonların tercihleri arasında ilk sıralarda bulunuyor. Sitenin aylık aidatları 650 ile 900 YTL arasında.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber