Sendikaların davasında KESK tazminata mahkum oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2007 11:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bartın 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, KESK ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Hayır'a yönelik iddiaları nedeniyle Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro-Sen Bartın Temsilciliği hakkında 3 bin YTL tazminata hükmetti.

Mahkeme, yaptığı inceleme sonunda davayı kısmen kabul etti. Mahkeme, davacılar KESK ve Hasan Hayır'a 1500'er YTL'den toplam 3 bin YTL manevi tazminat ödemesini kararlaştırdı.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı bazı sendikaların şube temsilcilerinin, KESK ve Hasan Hayır hakkındaki iddiaları yargıya taşınmıştı.

KESK ve Hasan Hayır, ?gerçeğe aykırı? ve ?saldırı? niteliğindeki açıklamalar nedeniyle Bartın, Sakarya ve Adana'da Türkiye Kamu-Sen bağlı bazı sendikaların şube temsilcileri hakkında manevi tazminat davası açmıştı.

Dava dilekçelerinde, KESK ve Hasan Hayır hakkında, davalıların, bazı basın organlarına, ?gerçeğe aykırı?, ?kişilik haklarına saldırı? niteliğinde açıklamalar yaptıkları savunulmuştu.

KESK ve Hasan Hayır hakkında açıklamada bulunulmasının nedeninin, Hayır'ın, KESK adayı olarak SGK Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmesinin Türkiye Kamu-Sen ve bağlı sendikalar tarafından ?sindirilememesi olduğu? ileri sürülen dava dilekçelerinde, ?Bu nedenle müvekkile yönelik bir karalama kampanyası başlatılarak, gerçeğe aykırı haberler verilerek, müvekkil suç dosyası kabarık bir suçlu olarak gösterilmekte, bölücülükle suçlanmaktadır? denilmişti.

Söz konusu açıklamalarda KESK hakkında sarf edilen sözlerin, ?ağır saldırı oluşturan?, ?hukuka ve gerçeğe aykırı? iddialar olduğu ifade edilen dava dilekçelerinde, ?KESK'in, devletin bir kurumunda, yasal düzenlemelere uygun olarak ve kamu görevlilerinin çıkarlarını en iyi şekilde savunmak için demokratik bir seçimle görev almak biçimindeki eylemi nedeniyle, dürüst olmayan oyunlar oynamakla suçlanması da hukuka aykırı saldırı oluşturmaktadır? ifadelerine yer verilmişti.

Dilekçelerde, KESK ve Hasan Hayır'a 5'er bin YTL manevi tazminat ödenmesi talep edilmişti.

Adana ve Sakarya'da açılan davaların devam ettiği öğrenilirken, tazminat kararının temyiz edilmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber