Aday oy istiyor, seçmen ise yardım

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 08 Temmuz 2007 19:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağcılar'da, herkes birbirinden bir şeyler istiyor: İlçeyi 15 yıl yöneten ve şimdi milletvekili adayı olan Feyzullah Kıyıklık, seçmenden oy, seçmen Kıyıklık'tan yardım talep ediyor. İlçede, 'yoksulluk' Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) rozetiyle geziyor. Kıyıklık'tan iş, kira yardımı ya da para isteyenler, ya yakasında AKP rozeti taşıyor, ya broşürlerlerle geziniyor ya da parti üye kartını gösteriyor.

Kıyıklık, art arda 15 yıl Bağcılar Belediyesi'ni yönetti. Geçen yıl kurduğu ve 'yalnızca kadınlara mahsus' diye gündeme taşınan 'Aile Parkı' ile hayli eleştirilmişti. Fazla geçmedi; Kıyıklık, AKP İstanbul 3. Bölge 9. sıra milletvekili adayı olarak siyasete atıldı. O günden beri seçmeninden oy istiyor.

Kıyıklık, görevinden istifa etse de 'onursal başkan' gibi hareket ediyor. Bağcılar Halk Sarayı'ndaki, 'Yemek Yarışması'nda da böyle davranıyordu. Zaten etkinlik başlamadan önce salonda, AKP'nin seçim müziği çalınıyordu. Kıyıklık, 1000'i aşkın kadına seslenirken, 'Allahın selamı' ile başlayıp 'tüm oyların sandığa gelmesini' istedi. Belli ki seçim çalışması belediye olanaklarıyla yürüyordu.

Kıyıklık, kürsüdeyken 'huşu' içindeki toplulukta kıpırdanmalar oldu. Yoksul kadınlar, ellerinde çocukları, Kıyıklık'a doğru yaklaşmaya çalışıyordu. Ancak birkaçı dileğini iletebildi. AKP'li kadınlar, hemcinslerini savuşturdu.

Kıyıklık, ardından Demirkapı Mahallesi'ndeki Ak Nokta'ya gitti. Ak Nokta'nın sağında çocuklar birikmişti. Ellerinde parti broşürleri vardı. Camideki Kuran kursundan çıkan başörtülü küçük kızlar da topluluğa karıştı. Kıyıklık, Ak Nokta'nın karşısındaki masalara oturdu. Fakat burada da rahat yoktu. Yoksulluğun hayaleti farklı bedenlere bürünüp bir bir geliyordu. Her zamanki gibi önce çocuklar cesaret etti. Spor klübüne yazılmak istiyorlardı. Ve sonra kadınlar geldi: Pakize Güvenli, sosyal yardım istedi. Ayşe Topoğlu, 'engelli oğlu iyileşsin' diye çabalıyor, belediyenin engelli merkezini yetersiz buluyordu. Tekay Sözbir, mahallede kadınlar için bir tuvalet gerektiğini düşünüyordu. Nüryet Taşdemir, ne verilirse kabul ederdi.

Kıyıklık, bazılarını kaymakamlığa yönlendirdi, bazılarını not ettirdi, bazılarını geri gönderdi. Kıyıklık'a göre, "Vatandaş maalesef istemeye alışmış"tı. Bazıları yoksul değildi. Zaten geçen yıl belediye, 3 bin çamaşır makinesi, buzdolabı ve TV dağıtmıştı.

Seçmenle dalaşan aday

Demirkapı Mahallesi'nden sonra Barbaros Mahallesi'nde esnaf gezildi. Kıyıklık, girdiği bir dükkânda ev kadını Saadet Kılıç'ın "İki gündür su akmıyor" tepkisine "Ayıp ediyorsun ama!" diye yanıt verdi. Zabıtaya 17 araba kaptıran seyyar satıcı Emrah Şimşek, Kıyıklık'ı görünce, "Anamızı ağlattın!" diye bağırdı. Kıyıklık, "Vergini öde, öyle çalış!" dedi. Kıyıklık, 15 yıldır ilçeyi yönettiğinden olsa gerek seçmenle ilişkisini farklı kuruyor. Örneğin, Kılıç'a küsüyor, Şimşek'e celalleniyor. "Oyunu istiyorum!" diye girdiği dükkândan, "Hayırlısı bakalım" gibi kuru bir yanıtla ayrılması, Kıyıklık'ta buruk bir tat bırakıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber