Özhaseki: Bu haftaki beş ankete göre, öndeyiz

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Bu hafta içerisinde ikisi benim dışımda, üçü kontrolümüzde yapılan toplamda beş anketin sonuçları elime ulaştı; beşinde de ilerideyiz.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 25 Mart 2019 16:24, Son Güncelleme : 25 Mart 2019 16:29
Özhaseki: Bu haftaki beş ankete göre, öndeyiz

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Habertürk Gazetesinden Küba Par'a konuştu.

Son günlerde "AK Parti Ankara'da kaybedebilir" sözünü sık işitir olduk. Bütün bu söylemler moralinizi bozuyor mu?

Hayır, neden moralimi bozsun. Nihayetinde beş kez belediye başkanlığına, üç kez milletvekilliğine aday olmuş birisiyim. Seçim öncesinde hangi algı operasyonlarının çekildiğini az çok biliyorum. Ben kendi anketlerime bakıyorum.

Kendi anketleriniz nasıl?

İlk çıktığımız günlerde tanınmışlık oranım yüzde 35'ler seviyesindeydi. Ama gerek billboard'lar, gerek televizyon programları sayesinde tanınmışlığı yüzde 90'lara kadar çıkardık. En çok televizyon programı yapan benim. Şükürler olsun ki hiçbirinden de kötü bir geri dönüş almadım. İnsanlar artık beni tanıdı. Başladığımızda kararsızlar yüzde 35'ler gibi çok yüksek bir orandaydı. Şimdi geldiğimiz noktada bu oran yüzde 6'lar civarına düştü. Herkes kararını vermiş vaziyette.

Lehinize mi yoksa aleyhinize mi karar verdiler?

Bu hafta içerisinde ikisi benim dışımda, üçü kontrolümüzde yapılan toplamda beş anketin sonuçları elime ulaştı; beşinde de ilerideyiz.

Ben aday olarak çıktıktan sonra ne uyduralım diye düşündüler ve durmadan, "Biz ilerideyiz, karşı tarafın adayı tutmadı" gibi operasyonlar yaptılar. Hatta "AK Parti yakında Özhaseki'yi adaylıktan çekecek" gibi başlıklar attılar.

CHP yönetimi son birkaç sene içerisinde eksen kaymasına uğradı. Eskiden Deniz Baykal'ın kendine has bir tavrı vardı. Türkiye'yi tarif ederken belirli değerler üzerinden tarif ederdi ve yiğitçe mücadelesini yapardı. Ben hiç oy vermedim ama hakikaten dürüstlükle Cumhuriyet'in temel değerleri üzerine mücadelesini sürdürürdü. Oysa yeni yönetimin herhangi değer anlayışı bir kaldığını zannetmiyorum. Bunlar algı operasyonlarıyla işi götürmeye çalışıyor. Son birkaç seçimdir, "Biz çok öndeyiz, bu işi bitirdik" numarası yapıyorlar.

Seçim akşamı sandıklar açılıp gerçekler ortaya çıkınca da "Sandıklara sahip çıkamadık. Bir sistem kurmuştuk, o da çöktü" veya "Oylarımızı çaldırdık" diye ağlak ağlak gezmeye başlıyorlar.

Ondan sonra işi biraz daha ilerletip "Yüksek Seçim Kurulu var ya..." diyorlar. İyi de İzmir, Karşıyaka'da seçimi kazanınca Yüksek Seçim Kurulu'nun elinden mazbatayı alıp, teşekkürler ederek gidiyorsunuz da neden Ankara'ya gelince yalan söylemeye devam ediyorsunuz? Bu, CHP yönetiminin son birkaç yıllık taktiği, artık o da komik hale gelmeye başladı.

Röportajın tamamı için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber