Memura 'Maliye yatma yeri değil' düzenlemesi

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 13 Temmuz 2007 08:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 'Kapağı devlete atayım da gerisi kolay' diyen memurlar için yönetmelik değiştirdi. Böylece, sınava girmeyerek müfettiş yardımcılığını biraz daha uzatmak isteyenlere kapı kapanacak, memurdan 'Her koşul ve yerde çalışırım' beyanı alınacak.

Sağlık raporu verilecek

Maliye Bakanlığı'nın Teftiş Kurulu, Hesap Uzmanları, Gelirler Kontrolörleri, Milli Emlak ve Muhasebat, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile Milli Piyango Genel Müdürlüğü görev ve çalışma esaslarında topluca değişikliğe gidildi. Söz konusu değişikliklere ilişkin düzenlemelerin hemen hepsinde, devlet memuriyetine girenlerden istenen 'sağlam ve her türlü iklim ve yolculuk şartlarına dayanıklı olduğu ile görev yapmasına engel bir halin olmadığı' ya da 'görev yapmasına engel bir halin bulunmadığı'na dair sağlık heyeti raporunun yanı sıra beyan da alınacak.

Halen, memuriyete girişte bu yönde heyet raporu alınıyor. Ancak, beyan ile yeni görevlendirmelerde itiraz etmenin önü kesiliyor. Söz konusu yeni çalışma esaslarına ilişkin bu düzenlemelerin, idarenin 'sürgün' amaçlı tayinlerine de kılıf oluşturabileceğine dikkat çekiliyor.

Ya müfettiş ya memur

Maliye Teftiş Kurulu'nda sınava girmeyerek uzun süre uzman yardımcılığı görevinde kalanlara ise, yönetmelik değişikliğiyle bu yol kapatılıyor. Üç yıllık uzman yardımcılığı staj döneminden sonra yeterlik sınavına haklı bir gerekçesi olmadan katılmayanlar, müfettiş yardımcılığından alınarak Maliye Bakanlığı'nca uygun görülen göreve atanacak.

Yeterlik sınavına birden fazla kez çağrılmasına rağmen, sağlık kurulu raporu ile belirlenen daimi ve ciddi rahatsızlıklar dışında, sürekli olarak hastalık nedeniyle rapor almak suretiyle sınava katılmayanlar da artık başka bir göreve atanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber