Sağlık Bakanlığı, tayinlerde torpile son veren "hizmet puanı" yöntemine eylül ayında geçiyor

Haber Giriş : 17 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, tayinlerde torpile son veren "hizmet puanı" yöntemine eylül ayında geçiyor. Artık tayinler siyasi baskılara göre değil, hizmet puanına göre yapılacak.

Sağlıkta hizmet puanıyla atama dönemi Eylül ayında başlıyor. Yer değiştirmelerde hizmet puanı yöntemiyle ilk olarak 4 bin 98 sağlık personeli kadrosuna atama yapılacak. Atama yapılacak boş kadroların listesi, Sağlık Bakanlığı'na ait internet sitesinde ilan edildi. 15 Eylül 2004'te yapılacak yer değiştirme tayinleri için başvurular alınıyor. Yer değiştirmek isteyen doktor ve yardımcı sağlık personelinin 3 tercih hakkı bulunuyor. Naklen atama başvuruları için 27 Ağustos'a kadar süre tanınırken, sağlık çalışanlarının hizmet puanlarını il sağlık müdürlüklerinden öğrenebilecekleri açıklandı. Atama ve nakil işlemlerinde kullanılacak olan hizmet puanları, çalışanların görev yeri, süresi ve mesleki yeterlilikleri gözönüne alınarak hesaplanıyor.

Mahrumiyet bölgesine daha çok puan

Buna göre mahrumiyet bölgelerindeki sağlık çalışanlarının hizmet puanları ile büyükşehirlerdeki çalışanların puanları arasında iki katına varan fark oluşacak. Dolayısıyla doğu bölgelerinde görev yapan sağlık çalışanlarının istediği yere atanma ihtimali diğer çalışanlardan çok daha fazla olacak, Sağlık çalışanlarının bilimsel yayınları, çalışmaları, yüksek lisans veya doktorası, genel müdürlük, klinik şefliği gibi yönetici pozisyonlarında bulunması da hizmet puanını artıracak.

Hizmet puanı fazla olan kazanacak

Hizmet puanına yapılan itirazları İtiraz Komisyonu değerlendirecek. Yer değiştirme kuraları ise 15 Eylül 2004'te yapılacak. Sağlık Bakanlığı, yeni atama ve nakil yönetmeliği doğrultusunda Türkiye'yi 6 hizmet bölgesine ayırdı. Daha sonra 81 ilin hizmet puanı karşılığı, sosyo-ekonomik gelişmişlik derecelerine göre hesaplandı. Puan cetvelinde İstanbul'un puanı 0 olurken, Muş'un Korkut ilçesi 855 puana karşılık geldi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber