CHP'den 6 milyar dolarlık peşkeş iddiası

Haber Giriş : 19 Temmuz 2007 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP: Araç muayene istasyonları ihalesi giderayak 6 milyar dolarlık peşkeş.

CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir, yıllık 300 milyon dolar getirisi olan araç muayene istasyonlarının 20 yıllığına 613 milyon dolara ihale edilmesini, ?6 milyar dolarlık peşkeş? olarak niteledi.

Erdal Karademir, yaptığı açıklamada, Araç Muayene İstasyonlarının özelleştirilmesi ihalesini Doğuş- Akfen ve Alman TüvSüd ortak girişiminin kurduğu TÜVTÜRK'ün kazandığını hatırlattı. Karademir, Türkiye'de trafik sorunu düşünüldüğünde araç muayene hizmetlerinin kamu ve toplum yararı niteliğindeki hizmetlerin başında geldiğini belirtti. Karademir, ?Araç muayene istasyonlarının alt yapısının hazırlanması için gereken 100 milyon doları, ?ekonomide verimlilik artışı ve kamu giderlerinde azalma sağlamak' gerekçeleri ile ayırmayan AKP hükümeti, yılda 300 milyon dolar gelir getirebilecek bu hizmeti yerli ve yabancı sermayeye aktararak kamuyu zarara uğratmaktadır? dedi.

Türkiye'de geçen yıl 15 milyon aracın üçte birinin araç muayenesine geldiğini belirten Karademir, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün bundan 100 milyon dolar gelir elde ettiğini söyledi. Karademir, açıklamasına şöyle devam etti:

?Sadece 1/3 araç muayenesinden 100 milyon dolar gelir getiren bu hizmet, AKP iktidarınca 20 yıllığına 613,5 milyon dolara ihale edilmiştir (İhalede ödemenin peşin olması halinde yüzde 10 indirim olanağı getirilere peşinde 552.2 milyon dolar olanağı sağlanmıştır). Yılda 300 milyon dolar gelir getirebilen bu hizmet 20 yılda bugünkü fiyatlarla 6 milyar dolar getirmektedir. Ancak bu hizmet sadece 613,5 milyon dolara ihale edilmiştir. AKP Hükümeti giderayak 6 milyar doları peşkeş çekmiştir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber