Ağar'ın çekilme şartı da 'terör'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2007 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, "Başbakan olduğumda üç ay içinde ekibi değiştirip altı ay içinde bütün terörü kontrol altına alıp bir yıl içinde de Türkiye'de terörden artık kimseyi bahsetmez hale getiremediğimde siyaseti bırakırım" dedi.

Partisince Isparta Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan DP Genel Başkanı Ağar, terörle mücadelede programı olan tek partinin DP olduğunu savundu.

"Allah izin verirse milletin evinin muhafızlığına geçici olarak geçeceğiz" diyen Ağar, bu topraklarda doğan, büyüyen, yaşayan, Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanına sahip gençlerin kendi askerine, polisine silah çeker hale gelmesini önlemenin hükümetin görevi olduğunu belirtti.

Mehmet Ağar, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin hiçbir camisinin musalla taşına şehit cenazesi getirmemeyi başarmak, hükümetin temel görevidir. Bu ülkede terörün çıkmaz yol olduğunu görmeyen, hala silahla, bombayla bir şey yapılacağını düşünen varsa açıkça söylüyorum: Silahla gelen silahla gider. Türkiye kardeşlik, şefkat, yardımseverlik, merhamet ve muhabbet içinde Mehmet Ağar'ın başbakanlığında terör sorununu aşacaktır. Isparta meydanından açıkça söylüyorum: Öyle çekilmek falan değil, eğer ben başbakan olduğumda üç ay içinde ekibi değiştirip altı ay içinde bütün terörü kontrol altına alıp bir yıl içinde de Türkiye'de terörden artık kimseyi bahsetmez hale getiremediğimde siyaseti bırakırım."

İktidarın zenginleşmeye vesile olamayacağını ifade eden Ağar'ın konuşması sırasında bazı gençlerin "Tayyip bana da gemi alsana" diye tempo tutmaları üzerine Mehmet Ağar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arka taraftakiler belki duymuyordur. Önlerde gemiciliğe, denizciliğe meraklı bir genç kesim var anlaşılan. 'Bize de gemi gibi bir şey alırsanız biz de eğlenir dururuz' diyorlar. Türkiye'de milletin gücüyle, desteğiyle milletin beklentilerine cevap vermek üzere iktidar olanlar önce ailesine mi, yoksa millete mi baksın?"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Isparta mitinginde tek başına iktidar olamazsa siyasetten çekileceğini yönündeki açıklamalarına Ağar, "Osmanlı devrinde sadrazamın biri 'Çekileceğim' deyip duruyormuş. O zaman aklı eren biri çıkmış 'Sadrazam hazretleri çekil de kaç okka geldiğini görelim bakalım' demiş" sözleri ile karşılık verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber