Başbakan hatırlattı, savcı harekete geçti

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 22 Temmuz 2007 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Iğdır Başsavcısı, Başbakan'ın ?Türkiye bölünmeli Kürdistan eyaleti kurulmalı' diyen Leyla Zana için ?Savcılar harekete geçmeli' açıklamasından ?müebbet hapis' öngören TKC 302'den soruşturma açtı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın ?savcılar harekete geçmeli' açıklamasından sonra Iğdır Emniyet Müdürlüğü suç duyurusunda buundu ve Iğdır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, ?Türkiye federal yapıya bölünmeli, Kürdistan kurulmalı' diyen eski DEP'li Leyla Zana hakkında ?müebbet hapis' öngören TCK'nin 302. maddesinden soruşturma açtı.

Başsavcısı Mustafa Küçük tarafından yapılan yazılı açıklamada, Leyla Zana ve Mehmet Nuri Güneş hakkında miting konuşmalarının içeriği nedeniyle, TCK'nın 216. maddesinde düzenlenen ?Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' ve ?Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçunu düzenleyen ve ağırlaştırılmış müebbet hapis öngören 302. maddeleri ile 298 sayılı yasanın 58. maddesi gereğince soruşturma açıldığı bildirildi.

?HADDİNİ BİLMEZ'

ERDOĞAN önceki gece katıldığı Kanal 7 TV'deki bir programda Zana'nın sözlerini ?çok talihsiz' olarak değerlendirdi. ?Uçların metodu hep bu' diyen Erdoğan, şunları söyledi: ?Bir defa bu yapılan açıklamalar çok talihsiz. Talihsizliğin ötesinde bu ülkede şu anda savcının devreye girmesi lazım. Ortada gizli bir şey yok, çok açıkça bu konuşulmuş, çok açıkça ortaya konulan şeyler. Ve siz kalkıp da bu ülkede bir bölücü yaklaşımı, bu ülkeyi bölebilecek bir anlayışı, yapıyı ortaya koyamazsınız ve seçimin arifesinde de böyle bir tahrik yapamazsınız. Bu bir defa bana göre bir hukuki sorun ortaya çıkarıyor ve haddini bilmez bir yaklaşım bu. Bu yaklaşımın da takibini herhalde yargı gereği gibi yapacaktır.'

Erdoğan eleştirilen Pişmanlık Yasası'nın salt Hükümet'in attığı bir adım olmadığını da belirterek ?Pişmanlık Yasası'nı Genelkurmayla, Cumhurbaşkanı'yla müşterek görüşerek bir karara vardık ve bu kararı müşterek aldık. Pişmanlık Yasası nasıl oluyor da bölücü terörün önünü açıyor' diye konuştu.

ZANA PROVOKE EDİYOR

DIŞİŞLERİ Bakanı Abdullah Gül de TGRT'de katıldığı canlı yayında Leyla Zana'nın ?çok sorumsuzca ve herkesi provoke edici bir açıklama' yaptığını söyledi. Gül, ?Bu çok sorumsuzca diyorum, çünkü böyle bir açıklamanın bilinçsiz yapıldığı kanaatinde değilim. Provokatif bir tarz var ortada' diye konuştu. ?Zana ve arkadaşlarının daha önce milletvekili oldukları dönemde de benzer işler yaptıklarını' belirten Gül, ?Bu çok yanlış. Bu tamamen tahrik edici ve tamamen seçim arefesinde böyle herkesi provoke edici bir açıklama' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber