İş bulamayınca kendini yaktı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 23 Temmuz 2007 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde eski hükümlü şahıs, iş bulamadığı gerekçesiyle ilçe meydanında üzerine benzin dökerek kendini yaktı.

Alınan bilgiye göre, Karapürçek ilçe meydanında Atatürk Anıtı önünde iş bulamadığı için bunalıma giren 53 yaşındaki Süleyman Turu adlı kişi benzin dökerek kendini yakmak istedi. Turu'yu ilk olarak jandarma ekipleri ikna etmek için uğraştı. Jandarmanın tüm çabalarına karşın ikna olmayan Turu, Sakarya Valisi Hüseyin Atak'ın meydana gelmesini istedi. Sakarya Valisi'nden iş sözü aldığını belirten Turu, "Kimse sözünde durmuyor. Karapürçek Kaymakamı Soner Karataşoğlu bana bıçkı atölyesinde iş buldu. Fakat belimin rahatsızlığından dolayı ağır işlerde çalışamıyorum. Benim gibi binlercesi vardır. Karapürçek ilçesinde fabrikalar var. Sabıkam olduğu için işe almıyorlar. Halbuki her fabrikanın eski hükümlüleri çalıştırma zorunluluğu yok mu? Varsa neden beni işe almıyorlar. İşe girmek için ille de kendimizi mi asmamız lazım. Ben işsizim. 25 yıl hapis yattım. Hangi kapıyı çalsam beni geri çeviriyorlar. Belim sakat bana ağır işler veriyorlar. Hırsızlık mı yapayım." dedi.

Jandarmanın çabaları yetersiz kalınca bu kez devreye Karapürçek Kaymakamı Soner Karataşoğlu girdi. Kaymakamı yanına yaklaştırmayan Turu, Sakarya Valisi'nin yanına gelmesini istedi. Kaymakamın Valinin ilçeye gelmeyeceğini söylemesi üzerine Turu, elindeki pet şişede bulunan benzini üzerine dökerek çakmakla yaktı. Bir anda alevler içinde kalan Turu görevlilerce yangın söndürme tüpüyle söndürüldü.

Yaralanan Turu'ya ilk müdahaleyi vatandaşlar su dökerek yaptı. Yaralı şahıs daha sonra olay yerine gelen ambulansla Toyotasa İlk yardım ve Travmatoloji Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olay sonrası Kaymakam Karataşoğlu, CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, şahsa bir kaç kez kendisinin iş bulduğunu söyledi. Turu'nun bulduğu işlerde çalışmadığını belirten Karataşoğlu, "Biz kendisine çifçi mallarını koruma derneği adına bekçilik verecektik, o sabretmesini bilmedi." dedi.

Turu'nun bir süre önce de kendini çam ağacına bağlayıp asma girişiminde bulunduğu ve vatandaşlarca kurtarıldığı öğrenildi. Turu'nun sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber