Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 24 Temmuz 2007 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seçim sonrası ilk Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamayı Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin yaptı. Şahin, ''Halk siyasetin sadece siyaset aktörleri tarafından yapılması gerektiğini ortaya koymuştur'' dedi.

"Her kişi ve kurumun sorumluluğu Anayasa'da belli" diyen Bakan Şahin, "Türkiye'de siyaseti siyasetçi yapar. Siyasete müdahale gibi algılanabilecek her türlü tavra halkımızın her zaman tepkisi olmuştur. Bu, seçimde de ortaya çıktı" diye konuştu.

Bakanlan Kurulu toplantısı sonrası basının karşısına geçen Bakan Şahin, siyaset yorumcularının da bu seçimi değerlendirirken, konunun altını ayrıca çizeceğini kaydetti.

Seçim sonrası ortaya çıkan tablonun demokrasiyi güçlendirdiğini kaydeden Şahin, Türkiye'nin Avrupa Birliği süreciyle bağlantılı olarak daha özgür, daha demokratik, daha açık bir toplum haline geldiği yorumunda bulundu.

Mehmet Ali Şahin, "Türk milleti seçimlerde ne kadar büyük bir millet olduğunu bir kez daha gösterdi... Halkın ana damarı ortaya çıktı" ifadesini kullandı.

Yüksek katılımın sağlandığı seçim sonuçlarının ardından dış dünyanın Türkiye'ye olan güveninin arttığını kaydeden Şahin, "İçe kapanmacı politikalar iflas etti. Dışa açılımcı politikalar destek gördü" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber