Küre ve atabeyler savcılarına 'düz' görev

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Temmuz 2007 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HSYK, kritik çete operasyonlarını soruşturan Mustafa Kelkit ile Dilaver Kahveci'nin görev yerlerini değiştirdi

TÜRKER KARAPINAR Ankara

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), kamuoyunda "Küre Operasyonu" olarak bilinen çete soruşturmasının savcısı Mustafa Kelkit ile Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda (ÖKK) görevli bazı askerlere yönelik "Atabeyler operasyonu"nu gerçekleştiren Cumhuriyet Savcısı Dilaver Kahveci'nin görev yerlerini değiştirdi. CMK kapsamında, çete, terör, uyuşturucu gibi organize suçlara bakmakla yükümlü Ankara Başsavcı Vekilliği'nde görev yapan Kelkit ve Kahveci, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda düz savcı olarak görevlendirildi. HSYK, Kelkit ve Kahveci'nin neden düz savcı olarak görevlendirildiklerine ilişkin bir açıklama yapmadı.

Kelkit, "Küre operasyonu" sonucu hazırladığı iddianamede, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır, şarkıcı İbrahim Tatlıses ile ÖKK'da görevli Yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır'ın da aralarında bulunduğu 19 kişinin çete suçundan cezalandırılmasını istemişti. Kelkit, eski HSYK Başkanvekili Ergül Güryel'in avukat oğlu Cenk Güryel'in de aralarında bulunduğu sanıklara çete suçundan verilen beraat kararını da temyiz ederek bozulmasını sağlamıştı.

Kahveci de Atabeyler operasyonunun ardından ÖKK'da görevli askerlerin de aralarında bulunduğu 10 kişi hakkında "Hükümetin görevlerini engellemeye kalkışmak amacıyla anlaşmak" suçundan dava açmıştı. Kahveci, Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarda da iddia makamında yer almıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber