27 Temmuz 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2007 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- 23. Dönem'de TBMM'yi yoğun bir gündem bekliyor.

- Geçen dönemde yasalaştırılamayan genel kurul ve komisyonların gündeminde bulunan 261 tasarı ve 734 teklif, istenirse 23. Dönem'de görüşülebilecek.

- Yeni dönemde meclisin ele alacağı önemli düzenlemeler arasında Türk ticaret, sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası, karayolları trafik,pasaport, kat mülkiyeti, kentsel dönüşüm alanları ve Türk vatandaşlığıyla ilgili konular yer alıyor.

2- Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanları Cumhur Ersümer ile Zeki Çakan'ın Yüce Divan'da yargılandıkları davada, kararın açıklanması bekleniyor.

3- Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Ankara'da düzenleyeceği toplantıda, enflasyon raporunu açıklayacak.

4- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun,Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Kale Grubu'nun 50. yıl Seramik Bayramı törenine katılacaklar.

5- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mersin'de il seçim kurulunu ziyaret ederek mazbatasını alacak.

- Tüzmen, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ile çeşitli kurum ve kuruluşları da ziyaret edecek.

6- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Kocaeli İl Seçim Kurulu'nda milletvekili mazbatasını alacak ve partisinin il başkanlığını ziyaret edecek.

7- Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, Adıyaman'da...

- Yılmaz, Adıyaman Valiliği ve Adıyaman Belediyesini ziyaret edecek.

- Adıyaman Havaalanı'nda incelemelerde bulunacak olan Yılmaz, Nemrut Dağı'na çıkacak.

8- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin İstanbul il başkanlığında, son siyasal gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.

9- MHP'den milletvekili seçilen Prof. Dr. Özönder'in cenaze töreni...

- Mazbatasını almak üzere İstanbul'a giderken Esenboğa yolunda geçirdiği trafik kazasında ölen Mehmet Cihat Özönder için Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesi'nde tören düzenlenecek.

- Özönder'in cenazesi, Kocatepe Camii'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

10- KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak, Trabzon Valisi Nuri Okutan'a ziyarette bulunacak.

11- Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat, Elazığ'da basın toplantısı düzenliyor.

12- Festival...Fuar...

- Trabzon'un Maçka ilçesinde organize edilen 3. Uluslararası Maçka Sümela Kültür ve Sanat Festivali, kortej yürüyüşüyle başlıyor.

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 76. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında yapılacak Uluslararası Acil Tıp Kongresi ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

13- Sağlık kayıtları internet uzaklığında olacak.

- ODTÜ'lü araştırmacılar, geçirilen hastalıklardan kullanılan ilaçlara dek tüm sağlık bilgilerine anında ulaşılarak teşhisi kolaylaştıracak bir yazılım geliştirdi.

- Yazılım, testlerin yinelenmesinin önüne geçilerek masrafların azaltılmasına ve hastaların kendi sağlık kayıtlarını internet üzerinden izlenmesine de olanak sağlıyor.

14- Karpuza, kavuna da "TSE" standardı...

- Türk Standartları Enstitüsü, yaz aylarının vazgeçilmez meyveleri kavun ve karpuza standart getirdi.

- Standarda uygun karpuzda bütün, sağlam, sert ve yarılmamış olması, kavunda ise kabuğunda hafif yüzeysel çatlak ve renk bozukluğu dışında kusur olmaması koşulları aranıyor.

- Karpuzun olgunluğunu anlamak için elle vurulduğunda "dolgun, boğuk ve metalik olmayan bir sesin" duyulması ve kabuğunun tırnakla kolaylıkla çizilmesi gerekiyor.

15- Meyve suyu sektörü yükselişte...

- 2006 yılı verilerine göre, Türkiye'de meyve suyu sektörünün yılda 600 bin ton dolayında meyve işlediği ve 750 milyon litre dolayında tüketime hazır meyve suyu vb. ürün ürettiği, 103 milyon dolar değerinde de ihracat yaptığı bildirildi.

- Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Genel Sekreteri Akdağ:

"Türk meyve suyu sektörü, yurt dışında güçlü bir rakip olma potansiyeline sahip."

16- Tarih, kültür ve inanç hazinesi Mevlana Müzesi...

- Mevlana'nın, 17 Aralık 1273'de ölümünden sonra yaptırılan ve bugün müze olan türbesi, tarih, kültür ve inanç açısından büyük bir hazineyi barındırıyor.

- Müzeye örümceklerin gelmesini önleyen deve kuşu yumurtaları, santimetresinde 144 düğümün bulunduğu kilimler, turistlerden büyük ilgi görüyor.

- Müzeyi gezen turistler, cansız mankenlerin yer aldığı çeşitli bölümlerde Mevlevilik hakkında da bilgi sahibi olabiliyor.

17- Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'nun 2007-2008 sezonu hakem hazırlık kampı, federasyonun Riva tesislerinde sürüyor.

- Seminer kapsamında (A) klasmanı hakemler, Burhan Felek Spor Kompleksi Ekrem Koçak Atletizm Pisti'nde testten geçecek.

18- Yelkende 420 Sınıfı Avrupa Şampiyonası, İstanbul Yelken Kulübü Kalamış tesislerinde verilecek eleme yarışlarının startıyla başlıyor.

19- 19. Avrupa Yıldız Bayanlar Basketbol Şampiyonası finalleri, Letonya'nın Valmeira kentinde başlıyor.

- 10 gün sürecek şampiyonada Türkiye, (C) Grubu'ndaki ilk maçını Belçika ile yapacak.

20- Türkiye Kulüplerarası 11-12 Yaş Bayanlar ve 13-14 Yaş Erkekler Yaz Yüzme Birinciliği müsabakaları, İstanbul'da sürüyor.

AA

GÖZLER MERKEZ BANKASI'NDA

-Uluslararası menkul kıymetler ve para piyasalarında hareketlilik sürerken Merkez Bankası yılın 3. enflasyon raporunu açıklayacak. Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın düzenleyeceği basın toplantısında, yılın ilk yarısındaki gelişmeleri değerlendirmesi, yeni hükümete ve piyasalara geleceğe yönelik mesajlar vermesi ve özellikle faizlerin indirilmesi konusunda da görüşlerini açıklaması bekleniyor. Öte yandan doların YTL karşısındaki değer kayması hızla devam ediyor. Uluslararası piyasalarda, dolar, YTL karşısında 1.30 YTL paritesine ulaştı. (Saat 10.00)

-DSP LİDERİ SEZER, SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ: ?FİLDİŞİ KULELERDE SOLCULUK YAPILMAZ?

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, seçim sonuçlarını ANKA'ya değerlendirdi. ?Fildişi kulelerde solculuk yapılmaz? diyen Sezer, ?Nerde solculuk yapacağız? Gecekondularda, tarlada yapacağız, sıkıntıdaki vatandaşa bire bir ulaşacağız. Zaten DSP olarak bizim tabanımız büyük ölçüde buna dayanıyor? şeklinde konuştu.

-ATO BAŞKANI AYGÜN'DEN CHP GENEL BAŞKANI BAYKAL'A ZİYARET

-ATO Başkanı Sinan Aygün, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı parti genel merkezinde ziyaret edecek. (Saat:12.00)

-SARIGÜL'DEN BASIN TOPLANTISI

-CHP yönetimine muhalefetin başını çeken Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Lütfi Kırdar'da, seçim sonuçlarını ve partideki muhalefet hareketini değerlendireceği basın toplantısı düzenliyor. (Saat:11.00)

-MİLLETVEKİLLERİNİN KAYIT İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

-İl seçim kurullarında mazbatalarını alan milletvekillerinin Meclis'teki kayıt işlemleri sürüyor.

-YÜCE DİVAN'DA ERSÜMER VE ÇAKAN'IN İÇİN KARAR GÜNÜ

-Çeşitli iddialardan yargılanan eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanları Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan hakkında Yüce Divan'ın karar vermesi bekleniyor. (Saat:14.00)

-MHP'Lİ ÖZÖNDER İÇİN TÖREN DÜZÜNLENİYOR

-Ankara'da geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Cihat Özönder için Hacettepe Üniversitesi'nde tören düzenlenecek. Özörder'in cenazesi, Kocatepe Camii'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek. (Saat:10.30/13.00)

-YSK da MHP'nin başvurusuna üzerine, Özönder'in yerine aynı seçim bölgesinden 4. sıra adayı Mehmet Taytak'ın milletvekili olup olmayacağına karar verecek.

-ABD'YE ?ESİR IRAKLI FOTO MUHABİRİNİ SERBEST BIRAK? ÇAĞRISI

-Uluslararası Gazeteciler Federasyonu, 12 Nisan'dan bu yana Irak'taki Amerikan güçleri tarafından cezaevinde tutulan Associated Press haber ajansının Iraklı foto muhabiri Bilal Hüseyin'in serbest bırakılmasını istedi.

-TÜİK 3 İSTATİSTİK AÇIKLIYOR

-TÜİK, ?2007 I. Dönem Yapı İzinleri?, ?Çıkış Yapan Ziyaretçiler Anketi ile Giriş Yapan Vatandaşların Turizm Harcamaları ve Profili Geçici Sonuçları? ile ?2005 Yazılı Medya İstatistikleri?ni açıklıyor. (Saat:10.00)

ANKA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber