Gazeteci Saymaz, 'ilanen tebligatı' ilanen arama gibi anladı

Gazeteci İsmail Saymaz, Hakimler ve Savcılar Kurulunun 13 Haziran 2019 tarihinde yayımladığı "ilanen tebligatı", HSK elinden kaçırdığı Fetullahçı Hakimi ilanla arıyor şeklinde yayımladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Haziran 2019 17:51, Son Güncelleme : 21 Haziran 2019 17:57
Gazeteci Saymaz, 'ilanen tebligatı' ilanen arama gibi anladı

Hakimler ve Savcılar Kurulu, ihraç edilen bir hakimin, görev yaptığı dönem içerisindeki hukuka aykırı eylemlerinden dolayı disiplin soruşturması başlatmıştır. HSK ihraç edilen hakimin savunmasını almak istemiş ancak adresinde bulunamadığı için ilanen tebligata çıkmıştır.

Bu süreç Kanunen uygulanması gereken normal bir prosedürdür.

Ancak, gazeteci İsmail Saymaz, takipçilerinin uyarına rağmen "HSK elinden kaçırdığı Fetullahçı Hakimi ilanla arıyor" şeklinde sosyal medya paylaşımında bulunmuştur.

KONUYLA İLGİLİ HSK BAŞKANVEKİLİNİN AÇIKLAMASI

Konuyla ilgili olarak HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz'ın yaptığı açıklama ise şu şekildedir:

1/2802 ile 6087 sayılı Kanun hükümleri gereği hakkında soruşturma yapılan ve işlediği sabit görülen eylemi nedeniyle kovuşturma izni verilen Resul Çakır, darbe teşebbüsü sonrası Firar eden kişilerden olup, hiçbir zaman yakalanıp yargı önüne çıkartılamamıştır...

2/Resul Çakır'ın Yargıtay üyesi olması nedeniyle statüsü devam ettiği sürece yasalar gereği hakkında HSYK nın tasarruf yetkisi olamamıştır. Darbe teşebbüsü sonrasında ise hiç yakalanamadan firar etmiştir. Yoksa yakalanıp kaçırma gibi bir durum yoktur.

3/Hakkındaki HSK Genel Sekreterliğinin ilanı ise disiplin soruşturmasının gerektirdiği bir zorunluluk olup, soruşturma nedeniyle bir karar vermeden savunmasının alınmasına yönelik bir yasal gerekliliktir...

4/Söz konusu İlanın, HSK kaçırdığı hakimi arıyor başlığı ile kamuoyuna sunulması,2014 yılından beri FETÖ mücadelesini en etkili şekilde yürüttüğü hususunda herkesin hemfikir olduğu HSK ya haksızlık teşkil ettiği gibi, hatalı bir algıya da neden olabilecektir. Saygı ile duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber