Kız kardeşi AKP'den aday olan protokol müdürü, Sezer'e şikayet edildi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Ağustos 2007 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in Protokol Müdürü Belgin Birengel'in kız kardeşi Belma Erdoğan'ın, AKP'den milletvekili aday adayı olduğu ortaya çıktı. ?Kız kardeşine destek için partili gibi çalışmakla' suçlanan Belgin Birengel, Cumhurbaşkanı Sezer'e şikayet edildi

Çankaya Köşkü'nde AKP'li kızkardeş krizi yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Sezer'in Protokol Müdürü Rana Belgin Birengel'in kız kardeşinin AKP'den milletvekili adayı olmak için başvurduğu ortaya çıktı. Birengel'in kız kardeşi Belma Erdoğan'ın AKP siyaset akademisini bitirdiği ve halen Ankara İl Yönetimi'nde görev yaptığı da öğrenildi. Kıyamet ise Birengel'in kız kardeşinin adaylığını desteklemek için AKP'nin etkinliklerine katıldığının ileri sürülmesiyle koptu. Birengel'in Cumhurbaşkanı Sezer'e şikayet edildiği öğrenildi. Sezer'in Birengel hakkında soruşturma isteyip istemeyeceği ise henüz bilinmiyor.

KOYU AKP'Lİ ÇIKTI

Birengel'in kız kardeşi Belma Erdoğan, 22 Temmuz seçimleri öncesinde AKP'den milletvekili adaylığı için başvuru yaptı. Erdoğan, özgeçmişine 2002 yılında da AKP'den adaylık başvurusu yaptığını, AKP'nin 6'ncı dönem siyaset akademisi mezunu olduğu bilgilerini de ekledi. Erdoğan, özgeçmişinde mesleğini de ?Serbest eczacı? olarak belirtti.

Fransızca, İngilizce ve Özbekçe bilen Belma Erdoğan, 22 Temmuz seçimlerinde milletvekili adayı olarak gösterilmedi. AKP Genel Merkezi ve Ankara İl Başkanlığı'nda faal bir üye olduğu öğrenilen Erdoğan'ın 1990'lı yıllarda ise DYP'den milletvekili adayı olduğu ortaya çıktı.

SEZER MÜDÜR YAPTI

Göreve 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde başlayan Rana Belgin Birengel ise, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in süresi boyunca Protokol Müdürlüğü'nde görev yaptı. Birengel Protokol Müdürlüğü görevine ise Cumhurbaşkanı Sezer tarafından getirildi. Birengel ile ilgili iddialar seçim döneminde seslendirilmeye başladı. Birengel'in kız kardeşine destek için AKP Genel Merkezi'ne gidip geldiği ve hatta ceketinin yakasında partinin amblemi olan ampulü taşıdığıyla ilgili ilginç iddialar Cumhurbaşkanı Sezer'e iletildi.

Belma Erdoğan kardeşini savundu

BİRENGEL'le ilgili iddiaları kardeşi Belma Erdoğan yanıtladı. AKP'den adaylığını doğrulayan Erdoğan, ?Kız kardeşim asla böyle bir şey yapmaz ve yapmadı. Ne rozet takmıştır ne de bir partiyle ilgisi vardır. Kendisi bana yardımcı olmadığı için ben ona sitem bile ettim. Ama ona hak veriyorum, çünkü memur. Orada (Köşk'te) birileri bu yalan yanlış iddiaları ortaya atıyorlar. Sayın Sezer'in bu şikayetleri dikkate bile almadığına inanıyorum. Kendisi son derece deneyimli bir devlet adamıdır çünkü? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber