Su sebili satışlarında patlama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşırı sıcaklar nedeniyle klimaların yanı sıra damacanadan aldığı suyu hem soğutan hem de ısıtan, ''su sebili'' olarak bilinen dolapların satışında da büyük artış yarattığı, müşterilerin taleplerini karşılamakta güçlük çekildiği bildirildi.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, vatandaşların başta klima olmak üzere çeşitli soğutucuların kullanımını büyük ölçüde artırdı.

Özellikle Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde, hava sıcaklığının 40 derecenin üzerinde seyretmesi, nem oranı nedeniyle de hissedilir sıcaklığın bunaltıcı boyutlara ulaşması klima satışlarından sonra damacanadan aldığı suyu hem soğutan hem de ısıtan, ''su sebili'' olarak bilinen dolapların satışlarını geçen yıllara oranla artırdı.

Adana'da, beyaz eşya bayiliğini yapan Kemal Sansur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birkaç yıl öncesine kadar daha çok işyerleri ve alışveriş merkezleri tarafından tercih edilen su dolaplarına artık evler için de yoğun talep gelmeye başladığını söyledi.

Vatandaşların taleplerine yetişemez hale geldiklerini belirten Sansur, satın almak için mağazalarına gelen müşterileri çoğu kez ''kalmadı'' diyerek geri çevirmek durumunda kaldıklarını, firmalara verdikleri siparişlerin bir an önce karşılanması için yetkililerle sürekli bağlantı halinde olduklarını ifade etti.

-SATIŞLAR YÜZDE 70 ARTTI-

Sansur, bayiliğini yaptıkları firma yetkililerine sipariş vermelerine karşın taleplerinin 2 hafta içinde karşılanabildiğini ifade ederek, ''Aşırı sıcaklar nedeniyle su dolaplarının evlerde de kullanılmasıyla satışlarımız geçen yıllara oranla bu yıl yüzde 70 oranında arttı'' dedi.

Sansur, su dolaplarının fiyatının kalitesine göre değiştiğini, Çin'den getirilen ürünlerin piyasada 100-135 YTL arasında satıldığını belirterek, belirli standartlara sahip olanların ise ortalama fiyatların 185-300 YTL arasında değiştiğini, vatandaşlardan güvenilir ve servis ağı olanları tercih etmeleri yönünde duyarlı olmalarını istediklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber