Sağlık Bakanlığı: İçi fayans dolu depo kullanın

Haber Giriş : 04 Ağustos 2007 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, suların depolardan evlere ulaşması gerektiğini belirterek, böylece depo temizliğinin kendilinden sağlanmış olacağını açıkladı. İçi fayans olan su depolarının tercih edilmesini öneren Bakanlık, ?su depoları standardı? oluşturmaya hazırlanıyor.

Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Turan Buzgan, Sağlık Bakanlığı olarak, su kesintileri nedeniyle tüm bakanlıklara birer uyarı yazısı gönderdiklerini belirterek, yazıda hijyen konusuna gereken özenin gösterilmemesi halinde sağlık sorunu yaşanabileceğini bildirdiklerini söyledi.

-?SU EVLERE DEPOLARDAN GELMELİ?-

Geçen yıl tüm okulların depolarının temizliğini yaptırdıklarını ve depo temizliğinin nasıl yapılması gerektiğini okul yönetimine öğrettiklerini anlatan Buzgan, depo temizliğindeki en önemli unsurun sirkülasyon olduğunu belirtti. Sağlık Bakanlığı binalarındaki tüm depoların dolaşım yoluyla temizlendiğini ifade eden Buzgan, ?Bekleyen su sağlıklı olmaz. Bu nedenle vatandaşların kullandığı su önce depoya gitmeli sonra evlere ulaşmalı. Aksi halde sular 1 yıl sonra kesildi diyelim, bu bekleyen su ne kadar sağlıklı olabilir? şeklinde konuştu.

-?İÇİ FAYANS DEPOLAR KULLANIN?-

Buzgan, sirkülasyon olmayan depoların kesinti olan dönemlerde 3 ayda bir, kesinti olmayan dönemde ise 6 ayda bir temizlenmesi gerektiğine işaret etti.

Kısa bir süre içinde ?su depoları stnadardı? hazırlayacaklarını kaydeden Buzgan, ?İçi fayans olan su depolarını öneriyoruz? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber