650 bin memur Cumhurbaşkanlığı anketine katıldı

Cumhurbaşkanlığının anketine yoğun ilgi 650 bin kamu görevlisi ankete katıldı. Anket Cuma günü sona erecek.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Temmuz 2019 16:14, Son Güncelleme : 24 Temmuz 2019 16:55
650 bin memur Cumhurbaşkanlığı anketine katıldı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, yaklaşık 5.3 milyon kamu görevlisinin için başlatılan anket Cuma günü sona erecek. Ankete bugüne kadar 650 bin kamu görevlisi katıldı.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, yeteneklerin belirlenmesi için 5.3 milyona yakın memurla anket çalışmasını sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile başlatılan ve 26 Temmuz Cuma günü sona erecek çalışma kapsamında, kamu çalışanlarına ilk kez uygulanan ankette 137 soru yöneltiliyor. Memurlara, "Yaptığım işin karşılığı olan ücreti alıyorum", "Kurumda adaletli bir ücretlendirme sistemi olduğunu düşünüyorum" sorularına katılımcılardan "katılmıyorum", "kesinlikle katılmıyorum", "katılıyorum" gibi cevaplar vermeleri istendi.

ADALETLİ ÜCRET SİSTEMİ İÇİN DE ÖNERİ ALINIYOR

Kamu çalışanlarından ayrıca adaletli bir ücretlendirme sistemi için önerileri de alındı. Bu öneriler arasında, "Performansa göre ücretlendirme", "unvan bazlı ücretlendirme", "fazla mesainin düzenlenmesi", "merkez ve taşra arası ücret farkının giderilmesi", "hizmet sınıfları arasındaki ücret farkının giderilmesi", "eğitim düzeyine göre ücretlendirme" gibi seçenekler yer alıyor.

Anket ile memurların kurumları, eğitim düzeyleri, istihdam türü, yöneticilik deneyimleri ve çalışma süreleri belirlenecek. Ankette, kamu personelinin "gelişime açık yanlarının belirlenmesi", "önerilerin alınması", "zayıf noktalarının tespit edilmesi", "sağlıklı bir kamu personel envanterin ortaya konulması" amaçlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber