Polisler uyarıyor: Hırsızlar evdeki altını, dedektörle buluyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Ağustos 2007 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cem BAKIRCI/ERZURUM, (DHA)

ERZURUM Emniyet Müdürü Kamil Çolak, ev ve işyerlerine giren hırsızların, define arayıcılarının kullandığı dedektörlerden kullanarak, saklanan altınları bulduğunu söyledi. Çolak, vatandaşların da hırsızlıklara karşı teknolojiden yararlanmasını, ev ve işyerlerine alarm ve kamera sistemi taktırmalarını önerdi. Emniyet Müdürü Çolak, ?Hırsız, artık eski gibi evin altını üstüne getirmiyor. Altın ve ziynet eşyalarını dedektör sayesinde eliyle koymuş gibi buluyor. Vatandaş ise teknolojiden yeterince yararlanmıyor. Bu yüzden hırsızla, uğursuzla mücadelede istenilen sonucu alamıyoruz'' dedi.

Hırsızlıkla mücadelede en etkin ve kestirme yöntemin alarm ve kamera sistemi kurmak olduğunu, bunu da Erzurum'da göreve başladığı günden beri tekrarladığını belirten Emniyet Müdürü Kamil Çolak şunları söyledi:

?Bu sisteme en çok ihtiyaç duyan sektörlerin başında kuyumculuk geliyor. Taşmağazalar'da kuyumculuk yapan 297 esnafı sorun ve sıkıntılarını görüşmek üzere toplantıya çağırdım. Sadece 60'ı geldi. İşi para ve altın olan kuyumculardan sadece 4'ünde kamera sisteminin bulunması işin ciddiyetsizliğini ortaya koyuyor. Günümüzde hırsızlar uzmanlaştı. Her hırsızın ilgi alanı farklı. Teknolojinin tüm imkanlarından azami ölçüde yararlanmaya çalışıyorlar. Son zamanlarda hırsızların ?nokta vuruşu' yaptığına tanık olduk. Ev veya işyerine giren hırsız, eskisi gibi çevreyi dağıtıp, dökmüyor. Aradığını eliyle koymuş gibi buluyor. Hırsızların, define arayıcılarının kullandığı dedektörleri kullandıklarını tahmin ediyoruz. Bu konuda henüz somut bir delile ulaşmış değiliz. Ancak, nokta vuruşlarda tam isabet kaydetmesinin başka bir izahı yok.''

KAMERA VE ALARM CAYDIRICI

Hırsızlıklarla mücadele mutlaka vatandaşın da teknolojiden yararlanması gerektiğine dikkati çeken Emniyet Müdürü Kamil Çolak, ?Kurulacak kameralar sayesinde giriş- çıkış yapanlar kontrol edilir. Aynı şekilde alarm sistemi de caydırıcılık görevi yapıyor. Polis kameraya takılan görüntüden yola çıkarak suçluyu bulacak. Bunun için herkesi yardıma ve bize destek olmaya çağırıyorum. İstiyorum ki, kimsenin canı yanmasın ve uğradığı hırsızlık olayından dolayı üzülmesin'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber