Turizm Ajansı'nda ilk yönetimi bakan atayacak

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Turizm Geliştirme Ajansı'nda 4'ü kamu 11'i özel sektörden oluşacak yönetimin 1 Ocak 2020 itibarıyla göreve başlayacağını ve 5 aylık süre için bir defaya mahsus yönetim kurulunun bakan tarafından atanacağını söyledi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Temmuz 2019 16:49, Son Güncelleme : 26 Temmuz 2019 16:49
Turizm Ajansı'nda ilk yönetimi bakan atayacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da bu yıl kuruluşunun 35'inci yıl dönümünü kutlayan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin (AKTOB) konuğu oldu.

15 KİŞİNİN 11'İ ÖZEL SEKTÖRDEN


Geçen hafta itibarıyla Turizm Geliştirme Ajansı'nın Türkiye'ye de nasip olduğunu dile getiren Bakan Ersoy, çok tartışılan 15 kişilik yönetim kuruluna, 4'ünün kamu, 11 kişinin de özel sektör yatırımcıları arasından aday olan yatırımcılardan seçileceğini kaydetti. Yönetim kurulunun yılda en az 4 kez, duruma göre 6, 8, 10 kez dahi toplanabileceğini belirten Ersoy, tamamı profesyonellerden oluşan ve içinde hiçbir devlet memuru olmayacak icra kurulunun, yıl boyunca uygulanacak tanıtım politikaları ve faaliyetlerinin tamamını hazırlayacağını ve yönetim kurulunun onayıyla uygulamaya geçileceğini anlattı. Ersoy, "Yani icraatın tamamı seçilmiş yönetim kurulu tarafından oluşturulmuş profesyonel kadro tarafından yapılıyor. Normal bir özel sektör şirketi gibi düşünebilirsiniz" dedi. Yönetimde sektör temsilcilerinin dernek temsilcileri yerine seçimle getirilecek olmasının da derneklerin tüm sektörleri temsil etmemesi nedeniyle en demokratik yol olarak belirlendiğini anlatan Ersoy, seçimlerin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı denetiminde yapılacağını kaydetti.

İLK YÖNETİMİ BAKAN ATAYACAK


Katılım payı eleştirileriyle ilgili bu yılki bütçenin büyük bölümünün bakanlık kaynaklarıyla karşılanacağını aktaran Ersoy, "Bu seneki bütçelerinize sembolik yük getirecek. Niye, biz kendi kaynaklarımızla halledeceğiz. Ajans kuruldu, bir ekibin oluşturulması lazım. 1 Kasım'da tanıtıma başlanacak. Bekleyecek vaktimiz yok. O yüzden yasaya bir madde daha koyduk. Bir defaya mahsus olarak bakan yönetim kurulu üyelerini atıyor. Ne zamana kadar, seçilmiş yönetim kurulu üyeleri 1 Ocak 2020 itibarıyla göreve başlamış olacak. 5 aylık süre için bakan olarak ben geçici olarak atayacağım ve 1 Ocak 2020'den itibaren seçilmiş yönetim kurulu üyeleriyle birlikte tanıtım başlamış olacak" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber