Başkent'ten iflas manzaraları

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Ağustos 2007 04:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sızıntı umut oldu

Islah edilen İncesu Deresi'nden sızarak bir apartmanın altında biriken su da vatandaşların umudu oldu. Apartman sakinlerinden Cemal Özyürekli, caddenin altından İncesu Deresi'nin geçtiğini, apartmanın zemininde biriken dere suyunu bir kuyuda toplayarak vatandaşlara dağıttıklarını söyledi.

9 gündür su yok

Su kesintilerinin bir haftayı aşkın süredir uygulandığı başkentte, bazı vatandaşlar su takvimine uyulmamasından yakınıyor. Mamak'taki Şahintepe Mahallesi ve civarındakiler, 31 Temmuz'dan bu yana su alamıyor.

Plastik bıçak

Alışveriş merkezlerinde de susuzluğun etkileri görülmeye başlandı. Bazı alışveriş merkezleri, pastaneler, kafeler ve lokantalarda plastik çatal, bıçak ve tabaklarla servis yapılırken, bazı yerlerde de tuvaletlerin kullanılmasına izin verilmiyor.

Tuvaletlere kilit

Ankara'nın en büyük alışveriş merkezlerinden Ankamall'da da sudan tasarruf sağlanması amacıyla artık tuvaletler kapatıldı ve "Mecbur kaldık" açıklaması yapıldı.

Halk sokak çeşmelerine akın ediyor

2004'te Çubuk Belediyesi tarafından yaptırılan çeşmeler Başkentlilerin imdadına yetişirken, Ankara'ya 28 kilometre uzaklıktaki ilçede yine belediye tarafından yaptırılan 9 sokak çeşmesi, Ankaralıların tercihi oluyor. Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, çeşmelerden su tüketiminin son birkaç gün içinde hızla arttığını söylerken, çeşmelerdeki muslukların "dokunmatik" özelliği nedeniyle tek damla suyun israf edilmediğini dile getiriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber