Ziya Selçuk bir fotoğraf yayımladı, fırtına koparıldı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından bir fotoğraf paylaştı. Fotoğrafa, eski Ak Parti Milletvekili, yazar Aydın Ünal "Çiçek-böcek, geyik-kelebek derken 1 yıl doldu" şeklinde tepki gösterdi. Cihan Çelik adlı psikolog ise Aydın Ünal'a tepki göstererek "Desen ki, neyi yapmalıydı da yapmadı, üç öneri gelmez" şeklinde cevap verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Temmuz 2019 11:58, Son Güncelleme : 31 Temmuz 2019 13:07
Ziya Selçuk bir fotoğraf yayımladı, fırtına koparıldı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un sosyal medya hesabından paylaştığı görsele, yazar Aydın Ünal "Çiçek-böcek, geyik-kelebek derken 1 yıl doldu" şeklinde cevap vererek tepki gösterdi. Psikolog Cihan Çelik ise "Adam öğretmenlere o kadar değer veriyor ki, insanların yüzü gülüyor. Gram fanatizmden beslenmemiş, sadece işini yapmaya çalışan, rezil olan sisteme dokunmak için toplantılar yapan, öğretmenler ile sürekli buluşup dinleyen bir insan, bir bakan. Daha ne yapsın ? 15 yıl nasıldı desen, sisteminden başlayıp skandallarını sorsan susar. Ayıp." şeklinde yanıt verdi.

İşte sosyal medyada çokça tartışılan konunu detayları:

BAKAN ZİYA SELÇUK: OKUL AÇILIĞINDA 200 BİN FİDAN DİKECEĞİZ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medye hesabı üzerinden ağaçlara dikkat çekmek için şu paylaşımda bulundu:

"Bir ağaçla fotoğraf çektirdiğimde çok yakın bir arkadaşımla fotoğraf çektiriyormuşum gibi hissediyorum. Ağaçlar ne hissediyor bilmem ??. İstiyorum ki gittiğim her ilde binlerce arakadaşım olsun. Öğretmenlerimizden birinin fikriydi. Her gittiğim ilde, o ilin plakası kadar fidanla karşılıyor öğrenciler beni. Birlikte o sayıda fidan dikiyoruz. Tokat'a 60, Kars'a 36 fidan. Dedim "Öğretmenim niyet güzel ama Adana'nın, Adıyaman'ın, Afyon'un suçu ne? Plakalar dursun, biz o şehirdeki öğrenci sayısı kadar ağaç dikmeyi hedefleyelim." Okul açılışında 100.000 fidan dikmiştik çocuklarımızla, bu yıl sayıyı ikiye katlıyoruz. Her çocuğun başına, bir yeşil gölge büyütene kadar devam.."

İşte çiçek böcek denilerek küçümsenen Bakan Ziya Selçuk'un paylaşımı:

AYDIN ÜNAL: LAFLA MAARİF GEMİSİ YÜRÜR MÜ?

Ancak bu paylaşıma, eski Ak Parti milletvekili Aydın Ünal tepki gösterdi. Ünal, sosyal medya hesabındaki paylaşımda, "Lafla Maarif gemisi yürür mü? Bal gibi yürüyor işte. Çiçek-böcek, geyik-kelebek derken 1 yıl doldu." dedi.

PSİKOLOG ÇELİK: DESENKİ NEYİ YAPMALIYDI, ÜÇ ÖNERİ GELMEZ

Psikolog Cihan Çelik, Aydın Ünal'ın bu paylaşımına tepki gösterdi. İşte Cihan çelik'in açıklamaları:

"İlkokula kayıt yaşını 72 ay yapıp velileri 60 ay rezilliğinden kurtardığı için mi ?
Ders aralarını 15 dakika yapıp çocukların daha çok bahçede vakit geçirmelerini sağladığı için mi?
Sosyal ve Sanat derslerini arttırıp çocukların yetenek keşfine odaklandığı için mi ?

Adam ne yapsa başka bir güruh saçma bir açıdan eleştiriyor. Yaz tatiline uygun bir görsele gelen yoruma bak. Ve bu adam makam mevkilere gelmiş, aklı başı yerinde olarak biliniyor. Desen ki, neyi yapmalıydı da yapmadı, üç öneri gelmez.

Adam öğretmenlere o kadar değer veriyor ki, insanların yüzü gülüyor. Atamaydı, kenardı köşeydi bu adamın tek başına gücü yetmez. Adam içeriyi düzeltmeye uğraşıyor, müfredatı, içeriği, sistemin aksaklıklarını. Çiçek böcekle bir yıl demiş ya, akıl almaz yorum.

Gram fanatizmden beslenmemiş, sadece işini yapmaya çalışan, rezil olan sisteme dokunmak için toplantılar yapan, öğretmenler ile sürekli buluşup dinleyen bir insan, bir bakan. Daha ne yapsın ? 15 yıl nasıldı desen, sisteminden başlayıp skandallarını sorsan susar. Ayıp.

Özetle, bir insan güzeli görmek istemezse sen o insanın burnunun dibine kadar da getirsen, güzel olanı görmez, görmek istemez. Yapacak bir şey yok.

4 dakika önce adamın yaptığı paylaşım da bu. Ama dediğim gibi görülmek istenmeyen görülmez."

AYDIN ÜNAL'A TAKİPÇİLERİ DE TEPKİ GÖSTERDİ

Diğer taraftan, Aydın Ünal'ın paylaşımlarına takipçileri de tepki gösterdi.

İşte o paylaşımlar...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber