Sağlık Bakanlığı, e-sağlık kongresi düzenliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2007 18:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAĞLIK BAKANLIĞI E-SAĞLIK KONGRESİ DÜZENLİYOR

- KONGREDE TELE TIP, E-REÇETE VE AKILLI VATANDAŞ KARTI GİBİ PROJELER TARTIŞILACAK

YUSUF ZİYA ERARSLAN

ANKARA (İHA) - Sağlık Bakanlığı, e-sağlık projesi kapsamında 17-21 Ekim 2007 tarihleri arasında Antalya'da 2. e-Sağlık Kongresi'ni düzenliyor. Kongrede, sağlık verilerinin toplanmasında izlenecek olan politikalar, ulusal sağlık veri sözlüğü, sağlık kod referans sunucusu, tele tıp, akıllı vatandaş kartı projesi ve e-reçete projelerine ilişkin uygulamalar ele alınacak.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Vekili Uzm. Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, geçen yıl 2-5 Kasım 2006 tarihlerinde İzmir Balçova'da 1. Sağlık Bilişimi Kongresi adıyla düzenlenen ve e-sağlık alanında ulusal ve uluslararası gelişmelerin yer aldığı kongreye sağlık ve bilişim profesyonellerinden 630 kişinin katıldığını bildirdi. Sağlık alanında bilgi ve iletişim teknolojilerinin ilk etkisinin görülmesiyle birlikte gerek koruyucu hekimlik, gerekse tanı ve tedavi süreçlerinin yönetiminde önemli aşamalar kaydedildiğini

ifade eden Gümrükçüoğlu, hastanelerde ölüm nedenleri arasında üst sıralarda yer alan tıbbi hataları en aza indirmenin ancak etkin bir bilgi ve iletişim altyapısına sahip olmakla mümkün olacağını vurguladı.

Gümrükçüoğlu, hastane bilgi sistemlerinde uyulması gerekecek kurallar, sağlık verilerinin toplanmasında izlenecek olan politikalar, ulusal sağlık veri sözlüğü, sağlık kod referans sunucusu, tele tıp, akıllı vatandaş kartı projesi ve e-reçete projelerine ilişkin uygulamaların bu seneki kongrede tartışılacak konular arasında yer aldığını kaydetti. Gümrükçüoğlu, "2. e-sağlık kongresine Sağlık Bakanlığı üst düzey yönetimi Maliye Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı, TÜBİTAK, Sosyal Güvenlik Kurumları, Emekli

Sandığı, hastane başhekimleri, başhekim yardımcıları, il sağlık müdürleri, hastane bilgi sistemlerinden sorumlu hastane yöneticileri, üniversiteler, hastane bilgi sistemi üreten firmalardan olmak üzere yaklaşık 700 kişilik bir katılım bekleniyor" dedi.

AB ve gelişmiş ülkelerin deneyimlerinin aktarılacağı 2. e-sağlık Kongresi, 17-21 Ekim 2007 tarihleri arasında Belek Limak Atlantis Resort Hotel'de gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber