Ankara'da ücretsiz klor tableti dağıtılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2007 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da isteyen apartmanlara ücretsiz klor tableti dağıtılması kararlaştırıldı.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında İlçe Belediye başkanlarının katılımı ile ASKİ Salonu'nda toplandı.

Toplantıda, AK Partili ve CHP'li Belediye Meclis üyeleri tarafından Ankara'daki su kesintilerine ilişkin soru önergeleri verildi. AK PArtili Belediye Meclis üyeleri tarafından verilen bir soru önergesinde su kesintileri nedeniyle Ankara'daki bakkal, market ve bazı içme suyu satan damacana firmalarının durumu fırsat bilerek fahiş fiyatla su satışı yaptıkları öne sürüldü.

Ak Partili Belediye Meclis üyeleri ayrıca, depoları bulunmayan sağlık tesisleri ve 368 okulun olduğunu, bu nedenle kamu ihale kanunu kapsamında Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından depo yapımının ücretsiz olarak karşılanmasını önerdi. Önerge oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda ayrıca, ilçe belediyeleriyle kamu kurumlarının park ve bahçe sulamasında kuyu suyu yerine şebeke suyu kullananların aboneliklerinin iptali ve çevre cezası kesilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Gökçek, toplantıda Kesikköprü'den zehirli su getirildiğine yönelik iddiaların tamamen asılsız olduğunu öne sürerek, Kırıkkale'deki vatandaşların 27 yıldır bu suyu içtiğini ve kimsede herhangi bir sağlık sorunu görülmediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber