Yeşil kartlı uyuşturucu baronu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2007 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Emniyet Müdürlüğü, yurt dışına 51 kilo eroin çıkartmak isteyen çeteyi çökertti. Operasyon kapsamında gözaltına alınan çete liderinin üzerinden, yeşil kart ile 19 bin Euro ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılardan birinin de DTP Hakkari Yüksekova Belediye Meclis Üyesi olduğu ortaya çıktı.

Yapılan bir ihbarı değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İran ve Afganistan'dan aldıkları eroini Türkiye üzerinden Fransa ve İspanya'ya gönderecek olan şebekeyi 8 ay önce takibe aldı. Polis, önceki gün Bursa'nın yanı sıra İstanbul, Antalya ve Hakkari'de ?Anakonda' adı verilen operasyon başlattı. Operasyon kapsamında İstanbul Kumburgaz'da bir villaya baskın düzenleyen polis, Örgüt Lideri Muhittin Öner (44) ile örgüt üyeleri Mehmet Engüdar (49) ve kardeşi DTP Hakkari Yüksekova Belediyesi Meclis Üyesi Şükrü Engüdar'ı (36) gözaltına aldı. Villada yapılan aramada, spor çantalarının içerisinde Avrupa'daki değeri 1 milyon Euro'nun üzerinde olan 51 kilo eroin ele geçirildi. Örgüt Lideri Muhittin Öner'in üzerinde yapılan aramada ise 19 bin Euro ile fakir ve yoksul kişilere, sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanması için verilen Yeşil Kart bulundu. İstanbul'da ayrı adreste gözaltına alınan Feysel Yiğit'in üzerinde de, polisin dinlemesine karşı değişik numaralardaki hatların takılı olduğu 24 ayrı cep telefonu ele geçirildi.

EL EZHER MEZUNU MAKEDONYALI

Polis, aynı operasyon kapsamında Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde mobilyacılık yapan Nejdet Usluer (62) ile Hakkari Yüksekova'da Bayram Koç (43), Mehmet Çelik (43), Medeni Yiğit (41) ve Antalya'da tatil yapan Makedonya Uyruklu Elmi Bakaji'yi gözaltına aldı. Mısır'da bulunan El Ezher Üniversite'nde ilahiyat eğitimi aldığı belirtilen Elmi Bakaji'nin, örgünün Avrupa ile ilişkilerinde kilit isim olduğu ve 8 yabancı dil bildiği ortaya çıktı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü, yakalanan toplam 9 kişinin ?Örgüt kurmak ve bu örgütle eroin kaçakçılığı yapmak suçundan' adliyeye sevk edileceklerini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber